Eerste verloren wedstrijd van het seizoen Dames 1

Amsterdam, zondag 30 september 15.00 uur

De derde wedstrijd van het seizoen tegen het fysiek spelende US. De dames waren hiervoor gewaarschuwd. Ondanks dat gingen we vol goede moed de wedstrijd in.

Eerste kwart
Wat een start van de dames! Met geduldig en slim spel werd US snel op een achterstand gezet. Carola en Lisanne namen het initiatief. De ballen vielen lekker. US had niks in te brengen op de acties van Carola, terwijl die anderen in stelling bracht. Met een mooie voorsprong van tien punten als resultaat. De prachtig uitgevoerde out of bounds gaven ons als coaches een heerlijk gevoel. Goede start dames! Meestal is dit andersom J

 Aan het einde van de eerste kwart paste US de verdediging aan om onze drive te stoppen. Dit werkte goed, waardoor wij ineens weinig meer raakschoten. Langzaam kwam US dichterbij. Stand 15-18.

Tweede kwart
Stuivertje wisselen. US voor, dan wij voor. Bij een stand van 24-24 nam US het initiatief volledig over. Op de een of andere manier wilde er geen bal meer in. Alle goede schoten gingen mis en alhoewel de dames hard werkten, sloop er onrust in het team. De defense oogde slordig en de communicatie was regelmatig ver te zoeken. Het afsluiten van het midden, waar wij zo goed in zijn, liep minder dan normaal. Echt balen, maar de dames zijn weerbaar! We bleven in de buurt van US met een tussenstand van 33-24.

Derde kwart

De dames gingen voortvarend van start. Langzaamaan kwamen we als collectief terug inde game. US was het even kwijt en onze ballen gingen weer een beetje vallen. Nog steeds niet zoals we kunnen, maar door sterk post spel van Demi was er meer dreiging naar binnen waardoor er andere vrijkwamen. Helaas waren de scheidsrechters niet altijd even secuur, waardoor sommigen snel in foutenlast kwamen. Snel was de stand weer bijna gelijk. Een sterke comeback dames! Eind derde kwart een stand van 43-40.

Laatste kwart
De dames kwamen snel tot 1 punt langszij. Helaas hadden we zondag niet de kracht, maar het geluk om dit uit te bouwen naar een voorsprong. Zonde, want dit was absoluut verdient. De batterij liep langzaam, waardoor US een comfortabele voorsprong van negen punten nam. De dames hadden geen kracht meer om zich te herpakken. Jammer, maar begrijpelijk. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd verloren met een eindstand van 64-51.

Coachen is soms erg lastig, maar dat maakt het ook zo mooi. Vanuit het oogpunt van het team kun je het nooit perfect doen. Je analyseert, probeert en past aan. Dit is geen makkelijke taak. Je moet het ook niet te zwaar wegen en verder gaan met wat je gezien hebt. Wat ik heb gezien tegen US? Een volwaardig team, waar sommige nog haar rol en kracht moeten vinden. Een wedstrijd waar wij als team niet konden brengen, wat we de eerste wedstrijden wel konden. Het was zo’n dag, althans, voor de coaches. De energie en focus was er wel, maar ook niet. Je kent het wel, zulke wedstrijden.

Wat ik wel heb gezien is een team die veel kan en als een beest kan verdedigen. Een team die voor elkaar wil werken en samen voor de top gaan. Ondanks het verlies zijn wij trotse coaches van een solide collectief. Kop op en vol gas tegen Apollo aanstaande zondag thuis om 19.00 uur.

 

Tot dan!

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie