Flanders toernooi Brugge 2016 jongens U16-1

Na een intensieve trainingsweek in onze prachtige nieuwe accommodatie en een hoop goede moed, vertrok de voltallige selectie naar onze zuiderburen.

 

Aangezien we afgelopen jaar finalist waren op hetzelfde toernooi, waren de verwachtingen hoog gespannen ondanks het feit dat we met een nieuwe groep zouden aantreden.

 

De eerste dag werden deze verwachtingen qua resultaten in ieder geval ruimschoots waargemaakt en eindigden we als poule-winnaar. “De Pinte”, “St.Louis” en “RC Brugge” werden allen verslagen variërende  van 8 tot 60 punten verschil.

 

Waar het resultaat goed was, bleek het echter qua basketbal nog niet echt solide.

 

Veel balverlies, slechte omschakeling en met name de onmacht om als team te verdedigen leverde tegen de toch niet echt imponerende tegenstanders toch de nodige problemen op.

 

Wat echter in de “defence” niet goed liep werd in de “offence” regelmatig goed gemaakt met af-en-toe oogstrelende fast-breaks!

Zeker Jeffrey, Nezar en Tijmen lieten zich niet onbetuigd en scoorden er lustig op los!

 

Al met al een uiterst positieve dag, zeker gezien het groepsproces, waarbij het plezier er bij de boys van af straalde. Top!!

 

Op zondag moest er worden aangetreden in de finale poule tegen het fysiek sterke en zeer snelle “Brasschaat”. Een tegenstander die op zaterdag alles zeer dik had gewonnen.

 

Na Brasschaat zou “Harlem Lakers” de volgende tegenstander zijn. Een uiterst sterke ploeg die we komend seizoen gaan tegen komen in de competitie met (op één speler na) louter 2e jaars U16 spelers waaronder 5 internationals. Een ploeg ook met 4 spelers die de 200 cm aantikken.

 

Het beloofde dus een mooie dag te worden en we waren erg benieuwd hoe de jongens er tegen aan zouden spelen.

 

Wat zaterdag niet goed was (de defence) bleek tegen Brasschaat een onneembare vesting. Een full-court press was ingeruild voor een half-court press, (maar wel met veel druk) en zie daar…….ook de ‘help-side” stond als een huis met Gábor in een uiterst solide rol.

 

Brasschaat (toch goed voor zo’n 70 punten per game in de voorgaande wedstrijden) stond tijdens de rust op 20 punten tegen 29 van onze kant!

Verdedigend super maar aanvallend veel te weinig! Mooi lopende aanvallen, maar jezelf niet belonen………hoe frustrerend is dat!!!

Met een vrije worp percentage van 27% (9 uit 33) doe je jezelf echt tekort van een positie waar de tegenstander gewoon op 70% zit.

 

Brasschaat kwam langzaam dichterbij en terwijl Tijmen, Gábor en Joeri het veld mochten ruimen met 5 fouten (met dank aan de top scheids) werd het pleit in het 4e kwart beslecht en verloren met 8 punten. Onverdiend en onnodig.

 

Na 4 uur wachten was het tijd voor Harlem Lakers.

Waarbij iedereen dacht aan een walk-over voor de Lakers stonden onze jongens wederom  zeer sterk en bij rust bedroeg de achterstand maar drie punten weliswaar met een geringe rotatie.

De tweede helft werd er flink geroteerd en stond er bij regelmaat een compleet 1e jaars U16 team binnen de lijnen. Verdedigend gaf dit uiteraard de nodige problemen tegen het fysiek veel sterkere Lakers, aanvallend daarentegen was het flink genieten als

Fritz-Jeremy, Jair, Lucas, Alex, Terence en Ewere zonder vrees de ring aanvielen en werden beloond.  Uiteindelijk werd er met een punt of 20 verloren.

 

Tot slot won Harlem Lakers met 1 punt van Brasschaat en werden kampioen, waarbij

BS LEIDEN U16/1 de beker voor de 3e plaats mocht ophalen!

 

Al met al was het een uiterst nuttig toernooi en is het wel duidelijk dat er veel rek en potentie zit in zowel spelers als team.

Dit bericht is geplaatst in Toernooi, Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie