Gehavend U18 verliest van Apollo

U18 logo verslagNa de prachtige bekerfinale van vorige week die werd gewonnen door Leiden moesten de mannen zaterdag aantreden tegen het toch altijd lastige Apollo Amsterdam. Leiden had last van blessures. Bart had tijdens de training een knie in zijn bovenbeen gekregen waardoor hij niet kon spelen dit weekend en Lucas had nog wat last van zijn enkel waar hij vorige week tijdens de bekerfinale licht doorheen ging. Daarom werden Mees en Lucas van U16 opgeroepen om mee te doen bij de grote mannen.

Het eerste kwart werd meteen duidelijk dat Apollo was gekomen om te winnen. Bij winst zou Apollo zich plaatsen voor de Final Four. Het was bij Leiden zichtbaar dat de vermoeidheid van de week ervoor nog in de benen zat. Verdedigend en met name in de rebound werden de Leidenaren overklast. Het eerste kwart werd verloren met 15-11.
Het tweede kwart was Apollo duidelijk sterker. Aanvallend liep het bij Leiden niet waardoor Apollo langzaam weg kon lopen. Door de blessures van Bart en Lucas kregen de jongens die normaal wat minder minuten maken de kans te laten zien wat ze waard zijn. Bij vlagen was dat prima spel. Desalniettemin won Apollo dit kwart ruim met 27-14 waardoor de ruststand 25-42 was in het voordeel van de Amsterdammers.

In de rust heb ik de jongens aangegeven om toch gefocust te blijven ondanks de blessures en vermoeidheid. Zorgen dat iedereen heel blijft was de boodschap. Het derde kwart werd er goed gespeeld door de jongens van de bank. Ze deden wat ze konden tegen de sterke mannen uit Amsterdam en toch wel met succes. Verdedigend was het iets beter waardoor dit kwart met slechts 16-14 werd verloren. In het vierde kwart was de koek toch wel op bij de Leidenaren. Er werd slordig gespeeld en de Amsterdammers waren heer en meester onder de borden. Uiteindelijk wonnen de Amsterdammers dit kwart met 10-22 waardoor de eindstand 49-80 werd.
Topscorers : Rick 11pt en Tijmen 9pt.

Door deze overwinning plaatste Apollo zich als derde voor de eindronde van de competitie. Door het verlies van Leiden zakte Leiden naar de 4e plaats. De dag na deze wedstrijd stond het volgende (inhaal)duel gepland tegen Landslake Lions, bij winst is Leiden zeker van de Final Four. Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie