Het C-Team van BS-Leiden Rollers zet een ongelofelijke prestatie neer op de toernooidag in Den Haag

8814430126110

Ik,  coach Richard Kusters  begin deze toernooidag met lood in mijn schoenen.  

2 van mijn spelers zijn met vakantie, een is met een spierscheur in zijn schouder tijdelijk uitgeschakeld en ten slotte is  onze back-up speler een paar dagen voor de wedstrijddag gevallen en heeft haar been gekneusd en moet met haar been omhoog zitten.

Dus ik heb maar 5 personen en geen wissels, en van die 5 is er 1 nog niet helemaal fit na een schouderblessure en nog een ander heeft 27m tape op haar lichaam om alles bij elkaar te houden dus dat belooft wat.  

Aangekomen bij de Houtrusthallen laden we de stoelen uit en zetten alles klaar voor de wedstrijddag. Van de coach van RBVM krijgen we een fles champagne voor een donatie van een basketbalstoelframe die bij ons over was. Deze fles hebben we gelijk ingezet voor als we alles zouden winnen.
Onze eerste wedstrijd was tegen ISR, het team waar we eerder met 1 punt verschil al van verloren. Dus we staan op scherp. Onze starting en enige 5 zijn Gert, Esmee, Roland, Dennis, en Romano.
Het eerste kwart opent Esmee met de eerste score, dat is al een goed gevoel. Vrij snel krijgen we een tegen score van Joel (nr 9). Maar onze Gert geeft daar zijn mening over en maakt met een “boem!” daar weer een score overheen. Gelijk daarop maakt nr 16 een fout op Esmee die 2 vrije worpen krijgt, Helaas  zijn ze beiden mis. Ik pak even een Time-out om het team even op adem te laten komen, en na de time-out krijgt Esmee ook een P en mag Joel ook 2 vrije worpen nemen. Hij zit  zichtbaar niet helemaal in zijn spelletje, wat gelukkig is voor ons want hij mist beide worpen. Daar na was het klaar met het prutsen en Dennis, Roland en Esmee gaan voor de kill en sluiten dit kwart af met 4 – 10 voor BS-Leiden.
Het tweede kwart wordt wederom geopend door Esmee die gelijk voor de aanval ging. De meespelend coach van ISR, Mitchell (nr 10), komt ook in het veld en maakt een score na een mooie aanval die we even over het hoofd zagen,  Joel komt er ook zo doorheen en maakt een score. We zijn nu even de verdediging kwijt en er wordt een P gemaakt op Esmee die daar 2 maal voor krijgt. Helaas zijn die beiden mis maar het gaf wel even de tijd om weer op adem te komen. Nu dus even onze verdediging weer scherp zetten en door! Mitchell pakt nog even een tegenscore maar wij zijn het nu zat en stomen door de verdedigingen heen en Dennis en Gert maken de een na de andere score tegen ISR. Mitchell   geeft daar antwoord op door in de laatste 5 min nog een score te maken. Ik denk dat het onze rollers meer vleugels geeft dan verdriet want als een ware score machine gaan Dennis en Gert te keer en maken binnen 2 min 5 scores plus nog een bonus door een fout op Dennis. Helaas  is die mis maar we sluiten dit kwart af met 12 – 28  voor BS-Leiden.

Na de rust die we hard nodig hebben beginnen we aan het derde kwart. Twee  spelers,  Joel van ISR en Esmee van BS-leiden beginnen goed. Joel opent met een score en Esmee geeft haar antwoord. Nr 16 pakt zijn kans en maakt een score met direct een tegenscore van Dennis. Zo blijft het een mega spannende partij, en heel leuk om naar te kijken. Ondertussen is Arie Twigt aangeschoven op toeschouwersbank via Skype vanuit Japan om te zien hoe zijn broertje en het team het er van afbrengen.  Nadat ISR wat slordige passen naar elkaar geeft ziet ons team zijn kans schoon en onderschept de bal snel en goed zodat Dennis die snel bij de basket is en met zijn beroemde ganzenwaggel zo naar binnen schiet en scoort. We sluiten dit kwart af met 2 mooie scores van Gert achter elkaar met een break en een schuine lay-up en ze vallen beiden.
We sloten af met 20 – 39  voor BS-Leiden

Het laatste kwart en de vermoeidheid begint zijn tol te eisen. Toch blijft het team als een team spelen en er word goed naar elkaar gekeken en Gert pakt zijn rol als guard goed op. Esmee zit in de gevarenzone met 4 fouten achter haar naam, maar ze speelt technisch goed dus we gaan ervoor, zeker omdat we geen wissels hebben.
Mitchell van ISR opent met een score en na een aantal min pakt Gert zijn kans waar en zet een tegenscore neer.  We hebben in ons achterhoofd wat er de afgelopen keer gebeurde met ISR toen stonden we ook de hele wedstrijd voor en in het laatste kwart werden we toen overlopen door de schutters van ISR en dat willen we nu niet nog eens laten gebeuren dus we zetten al de zeilen bij om z’n verdediging zo strak mogelijk te houden en onze aanvallen zo snel mogelijk op te pakken met veel passen en goed samenspel. Gert, Esmee en Dennis zetten een score op het sheet en Romano en Roland maken de meest mooie assists en steals. Uiteindelijk zet Gert een hele mooie afsluitscore op zijn naam. TIjdens het fluitsignaal  maakt Gert een 3-punter en die valt ook nog!  “BOEM!” Wat te gek! Het is echt een feestje om te zien hoe z’n klein team zo groot kon spelen.
Eindscore:  BS Leiden-ISR 28 – 53 

NaamScores (punten)Vrije worp (scores)Bonus (scores)3 punters(raak)
Gert9 (11)001(1)
Roland02(2)00
Dennis12(24)000
Esmee5(10)3(2)1(00
Romano0000

Na een verdiende rust is ons team weer op krachten om de wedstrijd tegen HighFive Tilburg te spelen. Wederom opent Esmee met een mooie score, en de toon voor deze partij is weer gezet. Roland die beroemd is voor zijn steals pakt zijn kans en maakt een mooie score in de tweede min, gevolgd door Dennis en Gert. Oké Highfive pakt natuurlijk ook hun kansen maar in z’n korte tijd even 12 punten op het sheet zetten vind ik wel bijzonder. We sluiten het eerste kwart dan ook af met 4 -12 voor BS-Leiden.

Het tweede kwart was aanzienlijk zwaarder voor beide ploegen er word goed geknokt en de bal gaat van team naar team naar de scores willen gewoon weg niet meer vallen. Er word flink geknokt maar dan ziet Fighfive een gat in onze verdediging en maakt 2 scores achter elkaar. Tijd voor een time-out,  even weer op adem komen en weer door,  tja je moet wat als je geen wissels hebt. Maar de keuze werkt goed want na wat steals over en weer gaat Gert voor zijn beroemde break aanval en dit keer pakt hij de aanwijzingen goed op door aan het einden van de break een lay-up te maken en zie daar 3 keer achter elkaar maakt hij een prachtig punt en sluit dit kwart af met 8-20 voor BS-Leiden.

Na de volledige rust van 15 minuut is het team er weer klaar voor nou ja zichtbaar gesloopt kan je wel zeggen maar de spirit is nog sterk aanwezig en het team wil winnen en dat is belangrijk. Esmee zet in de derde minuut de eerste score van dit kwart op haar naam. Beiden teams zijn bekaf maa er werd goed geknokt maar de bal moet om punten te krijgen wel door het ringetje vallen en dat gebeurt even niet meer. tot in de negende en tiende minuut.  Dan  gooit nr. 7 van Highfive tot 2x aan toe de bal door ons ringetje. Dat pikt Roland effe niet en maakt in de laatste seconde nog even een mooi punt zodat we dit kwart kunnen afsluiten met 12 – 24 voor BS-Leiden.


Het laatste kwart van deze mega zware pot zonder wissels is daar.
Dennis is nog maar puur op karakter de aanval aangegaan en met zijn beroemde waggel maakt hij 2 scores na elkaar. Highfive antwoordt met een mooi score van nr 5 waarop dat Gert een antwoord heeft in de 4 minuut. Gelijk daarop  wordt er op Dennis een fout gemaakt dat hem tweemaal oplevert. Deze maakt hij beiden af met een score en gelijk erop pakt Roland de steal en passed deze strak naar Romano die deze mooi afmaakt met een score.
Gertje krijgt ook een fout mee en pakt ook 2 maal en daarvan verzilvert hij er een en
Dennis sluit deze zware pot af met een score in de laatste minuut.  We winnen deze partij met 16 – 39,  wat ik een superprestatie vind van een team zonder wissels.

NaamScores(punten)Vrije worp(raak)
Gert7(14)1(1)
Roland4(8)0
Dennis4(8)2(2)
Esmee2(4)0
Romano1(2)0

Na deze mooie wedstrijden hebben we met ze allen de fles champagne ontkurkt en de gehele fles is opgegaan aan de blije spelers.

 IMG-20171111-WA0004

Geschreven door coach Richard Kusters, verzorgd door Ewout Pool

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie