Hoe verliezen ook een beetje als winnen kan voelen

Het is even stil geweest rond de mannen van U18-2. Niet omdat ze niet hebben gespeeld, maar meer omdat ze het zwaar hadden in hun sterke competitie en omdat een aantal wedstrijden aan de rand van Nederland werd gespeeld zonder verslaggever en een wedstrijd niet door ging.

Vandaar even een update. Van Leeuwarden werd verloren en dat was echt een domper. Zelf in het laatste kwart nog ruim voorstaan en dat uiteindelijk met 3 punten het schip ingaan is echt zonde. Het leert wel dat je de wedstrijd echt tot de laatste seconde moet uitspelen en energie moet blijven leveren. Harde, maar waardevolle les voor het team.

Op 13 januari de tocht naar Woodpeckers. Belooft een zware pot te worden, wetende dat we hier ook echt wat kunnen halen. Helaas is er ergens iets misgegaan en waren er geen aangewezen scheidsrechters aanwezig. Nu was het mogelijk met de plaatselijke leiders alsnog de strijd aan te gaan, maar gezien de vele teleurstellende resultaten bij een dergelijk besluit (zo zat jullie verslaggever als coach op de bank in Groningen na een vergelijkbaar akkefietje) had de coach daar echt geen zin meer in. Volgens mij volkomen terecht.

Dan de wedstrijd tegen de koploper van dat moment. De week extra rust heeft blijkbaar goed gedaan, want na een zenuwslopende pot, met een uitzinnige menigte op de banken, werd onder bezielende leiding van Jona gewoon gewonnen. Met 11 punten verschil zelfs. Zo zie je maar, vertrouwen, doorzettingsvermogen en strijd tot het gaatje kunnen de mooiste resultaten opleveren. Hulde aan het team en hulde aan de coach voor zijn vertrouwen in onze mannen.

Helaas weten de mannen het tegen de Mustangs niet te realiseren en ook over deze wedstrijd moet ik de details schuldig blijven, maar naar horen zeggen is er weer hard gewerkt en weet de coach nog altijd progressie te boeken met het team.

Dan de wedstrijd tegen de koploper van nu (na onze winst op Amstelveen heeft TTT dat stokje overgenomen). Vooraf toch altijd wat onder de indruk van dit team. Groot, atletisch, sterk. Ze kunnen goed ballen en hebben een missie, eredivisie. En dan zie je dat ondanks de verloren potten van het afgelopen seizoen verliezen ook een beetje als winnen kan gaan voelen. Op een paar ‘momenten’ in de wedstrijd na, waar TTT erg veel druk weet te geven en Leiden even het spoor bijster is, wordt vrijwel de gehele wedstrijd gelijke tred gehouden (winnen we het tweede kwart zelfs) en weet het hele team goede aanvallen te lopen, pakt iedereen z’n rol goed op, goede schotselectie, hard verdedigen, goed uitboxen van de lange mannen van TTT, snelle balrotatie en weinig fouten. Als we zo blijven spelen kunnen we met opgeheven hoofd het veld opstappen de komende potten. We kunnen voorzichtig omhoog kijken en nog wat posities op de ranglijst klimmen, want mannen, we kunnen het.

Ik verwacht thuis tegen Wyba op 11 maart en tegen Groningen op 15 april echt overvolle tribunes om juist die wedstrijden ons Leiden naar overwinningen te schreeuwen. Als we het kunnen tegen Amstelveen dan kunnen we het ook tegen… tja, wie niet?

KIEK BERGER

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie