Knap resultaat bij Super-G in Rosmalen

basketbal G teamHet was even schrikken toen we toen we na een lange rit het programmaboekje bekeken en we werden aangeduid met Oegstgeest, terwijl we zo trots zijn om bij BS Leiden te spelen. Uiteraard werd ook dit weer prima geregeld door Soraya en konden we beginnen na een ferme warming-up, toch Melissa?

We starten uitstekend met een afgetekende 20-2 overwinning op Lieshout, waarbij prima verdedigd werd en onze Speedy Gonzales Mitch niet te stuiten was evenals de rushes van onze Mats over het hele veld. Pim bracht ons team in de tweede wedstrijd naar een geruststellende 6-0 voorsprong, onze topscorer deed er nog een drietje bovenop en mede door de aanstekelijke inzet van Dwayne werd een prima overwinning op Attacus behaald. De laatste poulewedstrijd was tegen thuisclub Black Eagles 1, dat alle voorgaande wedstrijden met 40 punten verschil had gewonnen. Ondanks uitstekend verdedigen van onze terriër Melissa op de beste speler van BE werd het een kansloze nederlaag (10-24) tegen een prima ploeg, die het begrip G overigens wel ruim nam.

Het al eerder genoemde programmaboekje gaf aan dat er halve finales zouden worden gespeeld, alleen plotseling bleek de laatste wedstrijd de uiteindelijke finale geweest te zijn. Dit mocht de pret niet drukken bij het meegereisde legioen en bij onze vaste supporter Benno, speler bij Noordkop Den Helder en niet te verwarren met Leidse Benno.  Als hij zelf niet hoefde te spelen zat hij bij al onze wedstrijden op de bank.

Er volgde nog een ingelaste wedstrijd tegen een gelegenheidsteam, waarin Sam met een driepunter zijn specialiteit showde en Melanie reclame maakte voor de diesels van Pappa Versteegen want met drie scores kwam ze tot een geweldig slot en werd ook deze wedstrijd gewonnen. Er werd afgesloten met een shoot out wedstrijd, eerst onderling waar Melissa Mats net de baas bleef, maar door een blessure moest Melissa afhaken en was Mats in de finale een verdienstelijke invaller, maar hij kwam net iets tekort.

Misschien toch maar goed dat we tweede werden, aangezien er de vorige jaren steeds toernooiwinst volgde en de interesse in onze succesvolle hoofdcoach Willem Ruygrok steeds serieuzer werd.

Ons publiek en de begeleiding waren ondanks de tweede plek verschrikkelijk trots op ons team en nu nog een paar keer trainen om op 22 juni weer te knallen bij het WK 3×3 voor G-ballers op het museumplein te Amsterdam.

Dick

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie