Knappe overwinning van MU18-1 op BAL

U18 logo verslag

In een heerlijk gevuld Houtkwartier wist het ZZ U18-team zaterdagmiddag een knappe overwinning te boeken op concurrent BAL. Het werd in het Houtkwartier 93-89 voor ZZ Leiden.

Het begin van het eerste kwart begon de thuisploeg furieus. De verdediging stond als een huis en de aanval liep als een trein. BAL had geen antwoord op de strakke verdediging en binnen 3 minuten stond het 12-4 in het voordeel van ZZ Leiden. Echter na deze bliksemstart begon het langzaam te draaien bij in de aanval bij BAL en werd er wat makkelijker gescoord . Hierdoor kwam BAL langzaam maar zeker terug in de game en was het aan het eind van het kwart nog maar 4 punten verschil. Kwartstand 24-20 voor ZZ Leiden.

In het tweede kwart wisten de Leidenaren wederom scherp te starten. Het verschil liep binnen enkele minuten op tot 16 punten. Met nog ruim 5 minuten op de klok begon Sander Hollanders zich echter te melden. Hij schoot een aantal driepunters raak en zijn drive was moeilijk te stoppen waardoor het verschil langzaamaan kleiner werd. Gesteund door Jamayro waren het deze twee spelers die deze middag het verschil klein wisten te houden. Desalniettemin wist ZZ Leiden de voorsprong te behouden met een verschil van 10 punten. Kwartstand 26-20 in het voordeel van ZZ Leiden, ruststand 50-40 in het voordeel van de thuisploeg.

In de rust heb ik aangegeven dat we echt goed bezig zijn als het gaat om verdedigen. De gemaakte afspraken worden goed nagekomen en de rotatie wordt goed uitgevoerd. Houd je hoofd bij de les, blijf gefocust en speel met je hart en verstand was mijn tip.

Het derde kwart leek het even mis te gaan. De 10 punten voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. Sander en Jamayro van BAL waren erg moeilijk te stoppen als het gaat om de one on one defence. Vervolgens kreeg Sander het echt op zijn heupen, de ene driepunter na de ander ging door het netje, ondanks een redelijk goede verdediging. Tel daar zijn sterke drive bij op en dan krijg je een moeilijk 3e kwart getuige de kwartstand van 18-30 in het voordeel van BAL. Eind derde kwart 68-70 in het voordeel van BAL.

Het befaamde 4e kwart zou een spannende worden. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, wist ZZ Leiden te scoren dan was het BAL wat meteen volgde. Sander en Jamayro werden beter aangepakt in de verdediging waardoor het moeilijker werd voor BAL om te scoren. Ook liep de aanval goed bij ZZ Leiden zoals eigenlijk al de hele wedstrijd. Het verschil tussen beide ploegen was uiteindelijk de vrije worpen. Bij BAL werd er de gehele wedstrijd goed geschoten vanaf de vrije worplijn terwijl dat bij de thuisploeg behoorlijk onder de maat was. Echter in de laatste anderhalve minuut werden twee belangrijke vrije worpen gemist door BAL bij een stand van 89-87 in het voordeel van ZZ Leiden. Uiteindelijk werden er fouten gemaakt door BAL en wisten Jeffrey, Nezar en big Mees hun vrije worpen wel te maken waardoor de winst een feit werd. Het laatste kwart werd gewonnen met 25-19, eindstand 93-89.
Topscorers: Tijmen 29p,t Kevin 22pt, Nezar 11pt, Jeffrey 10pt, big Mees 10pt

Deze overwinning is enorm belangrijk voor ons. Het was voor ons nodig om aansluiting te houden bij de bovenste vier. Ik ben dan ook super trots wat we hebben gepresteerd. Het verschil vandaag was dat ik de energie en de teamgeest terug zag die we in het begin van de competitie ook hadden. We winnen van BAL omdat we als team spelen getuige ook het feit dat er vijf man in de dubbele cijfers terecht zijn gekomen. Het is iets wat ik vanaf het begin al heb aangegeven dat wanneer we als team spelen wij moeilijk te verslaan zijn. Dit in combinatie met een goede voorbereiding afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat we het toch sterke BAL wisten te verslaan. Erg lang kunnen we niet genieten van de overwinning want de lastige uitwedstrijd tegen Uball staat op het programma. Uball heeft het ons al twee keer erg lastig gemaakt één keer in de voorbereiding en één keer in de reguliere competitie. Beide keren werd er nipt gewonnen dus het belooft een spannende game te worden. Support is altijd welkom! Zaterdag 19 januari om 18:30 uur in sporthal Oudenrijn in Vleuten. Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie