Landstede Zwolle – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Na de ruime overwinning op Den Bosch vorige week wachtte er afgelopen zondag een nieuwe uitdaging voor de mannen. Het team moest in Zwolle aantreden tegen de nog ongeslagen koploper Landstede Basketball. Deze ploeg had haar eerdere vier wedstrijden dus gewonnen, maar de mannen waren dus in de gelegenheid om daar verandering in te brengen.

In het begin van de wedstrijd lukte er echter vrij weinig aan de Leidse kant. Lay-ups werden gemist en ook de vrije worpen gingen er niet in. Aan de andere kant wist Zwolle wel te scoren, waardoor er na een paar minuten een 21-1 achterstand op het bord stond. Vanaf dat moment krabbelden de mannen een beetje op. Malik raakte hier en daar een balletje, Kyan wist na een aanvallende rebound te scoren en ook Oualid mikte een aantal ballen door de ring. Zo was de achterstand aan het eind van het kwart iets kleiner geworden: 23-9.

Het tweede part knokten de mannen zich nog iets dichter bij de Zwollenaren. Loek scoorde twee keer achter elkaar en ook Malik was steeds vaker succesvol. Tegelijkertijd werd de verdediging iets strakker aangetrokken, zodat Zwolle iets meer moeite kreeg met scoren. Zo kropen beide ploegen steeds meer naar elkaar toe en werd het verschil dus steeds kleiner. Aan het eind van het part prikte Emir nog een mooi afstandsschot door de basket, zodat de ruststand uitkwam op 38-35. De achterstand van twintig punten was dus in de eerste helft gereduceerd tot drie punten.

Na de rust zetten de mannen de goede lijn uit het tweede kwart door. Finn wist meteen het netje te vinden en met een score van Kyan werd voor het eerst in deze wedstrijd een voorsprong gepakt. De mannen gingen er op en er over, want met twee scores van Malik en weer een lekker balletje van Finn werd meteen een voorsprong gepakt van zeven punten. Dit duurde niet heel lang, want Landstede profiteerde maximaal van de gaten in de Leidse verdediging. Het werd weer gelijk, maar vervolgens konden de mannen toch weer een tussensprintje plaatsen. Met scores van Finn, Kyan en opnieuw Finn werd er tegen het eind van het derde part een zes punten voorsprong gepakt. Opnieuw werd er af en toe niet goed opgelet in de verdediging, zodat het verschil nog maar twee punten bedroeg na dertig minuten spelen. Dit keer waren het wel de Leidenaren die aan de leiding gingen: 52-54.

In de laatste tien minuten was het nu aan Steijn om de bal door de ring te werpen. Met zes punten op rij van zijn hand bleven de mannen vroeg in dat laatste kwart nog aan de leiding. Toch was het Zwolle dat door een driepunter een gaatje wist te creëren van vier punten. De mannen vochten voor wat ze waard waren, maar kregen dit gaatje niet meer gedicht. Het terugknokken na een achterstand van twintig punten had duidelijk haar tol geëist, zodat het gaatje van vier punten niet meer ongedaan kon worden gemaakt. Aan het eind van de wedstrijd was het verschil nog steeds vier punten en zodoende verloren de mannen met een 71-67 eindstand van de Zwollenaren. Lang kunnen de mannen echter niet treuren, want komend weekend staat alweer de volgende wedstrijd voor de deur. Dan wordt er in het Houtkwartier aangetreden tegen Basketball Academie Limburg.

Scores: Malik 21, Kyan 14 (11 rebounds), Oualid 10 (12 steals), Finn 8, Loek 6, Steijn 6 en Emir 2.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie