Lid worden

Basketballen bij B.S. Leiden kan vanaf  7 jaar t/m 60. Voor iedereen bieden wij de volgende mogelijkheden. Je kunt alleen trainen, trainen en wedstrijden spelen of recreatief bezig zijn.
B.S. Leiden beschikt op alle niveaus over meerdere teams. Onze hoogste teams spelen eredivisie (heren 1), promotiedivisie (heren 2) en landelijke eredivisie (Jongens Junioren U20 en U18).

Standaard heeft ieder lid de mogelijkheid om 2 maal per week te trainen.

De wedstrijden worden voor 95% op zaterdag gespeeld, dit doen wij in de 5 Mei-hal aan de Boshuizerkade, de Vliethorst in Voorschoten en het Broekplein. De trainingen worden in sportzalen verspreid over geheel Leiden gehouden.
Vanzelfsprekend speel je ook uitwedstrijden, voor de lagere competities ligt de grens van ons speelgebied bij Gouda en ’s Gravenzande. De hogere teams reizen het hele land door. Senioren regelen het vervoer naar uitwedstrijden onderling, voor de jeugd wordt een beroep gedaan op de ouders om per toerbeurt naar wedstrijden te rijden.

Lid worden van B.S. Leiden is eenvoudig, je belt naar Rob van Hooven of kijkt in het schema voor je leeftijdsgroep (hieronder) en zoekt in het trainingsschema (andere pagina) naar het laagste team behorend bij je leeftijdsgroep. Je neemt sportkleding mee en vervoegt je bij de trainer die in het schema staat vermeld. Ben je te goed voor dat niveau, dan stuurt de trainer je door naar een hogere trainingsgroep.

Je mag altijd 2 weken gratis meedoen, daarna beslis je of je wel of geen lid wordt. De trainer beslist of je aan wedstrijden mee mag/kan doen. Indien je geen ervaring hebt met basketball moet je er rekening mee houden dat  je eerst circa 6 maanden alleen gaat trainen, maar in veel gevallen kan je eerder aan de bak.

Als je wedstrijden speelt, heb je ook verplichtingen. Bij iedere wedstrijd zijn 2 scheidsrechters en 2 juryleden nodig. Dit betekent dat je per toerbeurt (over het algemeen voor of na je eigen thuiswedstrijd) wordt ingezet om de score of de tijd bij te houden. Vanaf 16 jaar ben je verplicht om een scheidsrechterscursus te volgen en wedstrijden te fluiten (F-diploma).

Bij B.S. Leiden wordt je altijd lid voor het seizoen waarin je je aanmelding doet. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd. Opzegging dient altijd schriftelijk plaats te vinden middels een brief of e-mail.

Leeftijdsgroepen:
Afhankelijk van je leeftijd hoor je bij een bepaalde leeftijdscategorie. Voor een actueel overzicht zie de leeftijdenpagina.

Kosten:
De kosten per seizoen zijn onder andere afhankelijk van je leeftijd en van het niveau waarop je speelt. Wij gaan daarbij uit van het solidariteitsprincipe: per leeftijdscategorie hanteren wij een standaard contributie, met daarbij een opslag die afhankelijk is van je niveau. Voor een overzicht van de contributies en de uitleg daarbij, kijk je bij Contributie.

Contactpersoon Ledenadministratie:
Indien je meer informatie wilt hebben kun je bellen naar Rob van Hooven 071-5315430 (na 18.30 uur).
Wil je je inschrijven: vul dan het inschrijfformulier in!