Lid worden

Voor ieder wat wils

Basketballen bij BS Leiden kan vanaf 5 jaar. Leden kunnen ervoor kiezen om (1) alleen te trainen, (2) te trainen en in competitieverband wedstrijden te spelen of (3) alleen recreatief te spelen.

Competitie spelen

BS Leiden beschikt op alle niveaus over meerdere teams. Onze hoogste teams spelen eredivisie en hebben in heel Nederland wedstrijden. Verder geldt dat je, afhankelijk van je leeftijd, bij een bepaalde leeftijdscategorie hoort. Meer informatie over de leeftijdscategorieën vind je op onze website.

De wedstrijden worden voor 95% op zaterdag gespeeld. Thuiswedstrijden vinden allemaal in sportzaal Houtkwartier plaats. De meeste trainingen worden ook in het Houtkwartier gegeven, maar we trainen ook in een beperkt aantal andere sportzalen in de gemeente Leiden.

Vanzelfsprekend speel je ook uitwedstrijden, voor de lagere competities ligt de grens van ons speelgebied bij Gouda en ’s Gravenzande. De hogere teams reizen het hele land door. Senioren regelen het vervoer naar uitwedstrijden onderling, voor de jeugd wordt een beroep gedaan op de ouders om per toerbeurt naar wedstrijden te rijden.

Als je wedstrijden speelt, heb je ook verplichtingen. Bij iedere wedstrijd zijn 2 scheidsrechters en 2 juryleden nodig. Dit betekent dat je per toerbeurt (over het algemeen voor of na je eigen thuiswedstrijd) wordt ingezet om de score of de tijd bij te houden. Vanaf 16 jaar ben je verplicht om een scheidsrechterscursus te volgen en wedstrijden te fluiten (F-diploma).

Leden vanaf 16 jaar moeten ook per seizoen een beperkt aantal bardiensten draaien in onze eigen Honk, de oergezellige BS Leiden ruimte in sportzaal Houtkwartier. Voor leden onder de 16 jaar, ligt deze verplichting bij ouders. Er bestaat voor ouders wel een mogelijkheid om de bardiensten af te kopen.

Kosten lidmaatschap:

Aan het lidmaatschap van BS Leiden zijn ook kosten verbonden. Per jaar betaal je contributie en nieuwe leden betalen eenmalig een klein bedrag voor hun inschrijving bij de Nederlandse Basketballbond (NBB).

Het jaarlijks te betalen contributiebedrag is niet voor alle leden gelijk. Bij onze contributie houden we rekening met het aantal trainingen, wedstrijden, de kosten die NBB berekend voor arbitrage & inschrijving en vergoedingen voor ons kader. Dit betekent dat voor teams die hoger spelen, meer trainen en wedstrijden spelen een hogere contributie wordt gevraagd. Bij BS Leiden wordt je altijd lid voor het seizoen waarin je je aanmelding doet. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd. Opzegging dient altijd schriftelijk plaats te vinden middels een brief of e-mail.

Voor een overzicht van de actuele contributiebedragen, kijk je bij Contributie.

En hoe word ik of mijn kind dan lid?

Lid worden van BS Leiden is eenvoudig, je stuurt een e-mail naar leden@bsleiden.nl. Je ontvangt dan een e-mail van Rob van Hooven met nadere informatie.

Graag in je e-mail de volgende gegevens over jezelf of je kind: (a) wel/geen eerdere ervaring met basketbal (welke vereniging), (b) geboortedatum en (c) geslacht.

Wil je je inschrijven: vul dan het inschrijfformulier in!