Lokomotief – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Met de winterstop in zicht mochten de mannen naar Rijswijk voor hun laatste uitwedstrijd voor de kerst. Via glibberige, maar toch nog steeds begaanbare wegen, werd de Van Zweedenzaal bereikt en kon er worden aangetreden tegen de nummer vier van de competitie: Lokomotief.

Het eerste kwart kwamen beide ploegen moeizaam op gang. Heel weinig veldscores in dit kwart, maar er werd nog steeds wel redelijk gescoord: regelmatig kon er een speler op de vrije worplijn plaatsnemen. De ene keer was het een Leidse speler, een aantal seconden later was het een Rijswijkse speler. Op die manier hielden de ploegen elkaar dan ook na tien minuten redelijk in evenwicht: 28-27 voor Lokomotief.

In het tweede part voerden de mannen langzamerhand de druk wat op. Snelle omschakelingen na een balverovering zorgden ervoor dat er eindelijk wat ritme in de wedstrijd kwam. Boris pakte veel rebounds en maakte veel ballen onder het bord af. Jayden ontfutselde de bal bij de tegenstander en ging op Usain Bolt-snelheid naar de basket: twee punten er bij. Door wat slordigheidjes kon er eerst nog niet een echt gat worden geslagen, maar bij het rustsignaal hadden de mannen toch wel een duidelijke voorsprong gepakt: 60-41.

Na de rust gingen de mannen gewoon door met scoren, maar ook Lokomotief bleef de ballen raak gooien. Verdedigend namen Evaggelos en Filippos het voortouw en konden er een paar steals worden gepakt. Op die manier konden de mannen puntje voor puntje een grotere voorsprong pakken, maar door een aantal slordigheden snoepte Lokomotief daar toch weer een paar puntjes van af. Stand na het derde kwart: 86-66.

De laatste tien minuten gaven eenzelfde beeld als het derde kwart. Beide ploegen konden makkelijk hun punten scoren, maar lange tijd bleef het verschil rond de 25 punten hangen. Vlak voor het einde kwam Lokomotief nog iets dichterbij, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar: 101-85. Volgende week spelen de mannen de laatste wedstrijd voor de kerst. Dan wordt er in het Houtkwartier gespeeld tegen TBG Dragons.

Scores: Boris 29 (16 rebounds), Itai 28 (15 rebounds en 10 steals), Filippos 17, Bastiaan 10, Max 8, Jayden 4, Evaggelos 2, Michael 2 en Julian 1

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie