Lokomotief – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Na zes wedstrijden in de competitie staan er nog acht ploegen binnen vier punten van elkaar. De Leidse mannen bezetten op dit moment de gedeelde vierde plek en moesten in wedstrijd nummer zeven afgelopen weekend aantreden tegen een directe concurrent: Lokomotief. Dit team is op dit moment de nummer drie, waardoor er dus sprake was van een belangrijke wedstrijd.

De mannen gingen in ieder geval deze keer goed van start. Via een strakke verdediging werd het Lokomotief in de eerste minuten van de wedstrijd erg moeilijk gemaakt om te scoren. Aan de andere kant opende Oualid al snel de score, gevolgd door een score na een aanvallende rebound van Malik. Na een aantal scherpe omschakelingen was ook Finn twee keer succesvol in de afronding, door behendig om de verdedigers heen te stappen. Steijn wurmde zich door de Rijswijkse verdediging heen en zodoende stond er na iets meer dan drie minuten een 0-14 stand op het bord. Ondanks dat er hier en daar nog wat makkelijke balletjes werden gemist, konden de mannen toch nog deze voorsprong vergroten tot 2-22. Aan het eind van het kwart krabbelde Lokomotief een klein beetje dichterbij, maar de voorsprong voor de mannen was duidelijk: 11-24.

Het tweede part had het team in eerste instantie moeite om de scherpte vast te houden. Lokomotief kwam ietsje dichterbij, maar halverwege het kwart herpakten de mannen zich. De verdediging werd weer wat strakker aangetrokken en in een hoog tempo kon de vrije man worden gevonden. Malik en Finn rondden weer een aantal keren goed af, maar kregen nu ook hulp van onder andere Skip. Hij wist eerst een vrije worp te raken en vervolgens kon hij ook na een aanvallende rebound het netje vinden. Puntje voor puntje werd de voorsprong weer wat verder uitgebouwd en bij rust stond er daardoor een comfortabele stand op het scorebord: 21-41.

Na de rust begonnen ook de grotere mannen zich meer met de score te bemoeien. Eerst was het Kyan die sterk naar het bord ging en even later volgde Jesse zijn voorbeeld. Tegelijkertijd kwam er tevens wat meer dreiging van buiten de bucket. Faber was van afstand succesvol en ook Steijn gooide er nog maar een lekker schotje in. Emir varieerde en wist zodoende zowel van afstand als met een lay-up de bal door de ring te krijgen. Verdedigend zag het er nog steeds prima uit en zodoende kon regelmatig de bal worden veroverd. Caspar wist de bal van zijn tegenstander af te pakken en ook Malik kon veelvuldig een balletje wegtikken. Via meerdere schijven werd de bal dan snel naar voren gespeeld, waardoor Diek twee keer makkelijk een lay-up kon raken. Op die manier werd het verschil steeds groter en was het verschil na dertig minuten bijna dertig punten: 41-68.

Het laatste kwart waren de mannen in staat om de strakke verdediging vast te houden. Skip en Loek zorgden voor een aantal scores achter elkaar en na een gemist schot kon via goed reboundwerk herhaaldelijk voor een tweede kans worden aangelegd. Oualid schroefde zijn puntentotaal nog wat verder op, waarna het slotwoord aan Jesse was met vier punten op rij. Een 50-89 eindstand betekende een prima overwinning voor de mannen en de vijfde winstpartij dit seizoen. Door deze winst nestelt het team zich een klein beetje steviger in de top van deze spannende competitie.

Scores: Oualid 17 (11 rebounds), Malik 14 (11 steals), Steijn 10, Jesse 9, Faber 8, Kyan 8 (11 rebounds), Emir 6, Finn 6, Skip 5, Diek 4 en Loek 4

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie