M16-2 wint van concurrent BAL: 72-64

Na een matige eerste helft, waarin beide kwarten ruim verloren gingen (25-43 bij rust), wisten de mannen van 16-2 de wedstrijd tegen BAL toch nog uit het vuur te slepen: 72-64. In een wervelende 4 1/2 minuut na rust werd BAL met een 20-4 run overlopen en kantelde de wedstrijd in Leids voordeel.

In de tweede divisie (poule Zuid) speelt M16-2 met BAL, Rotterdam en Binnenland om de bovenste vier plaatsen. Er is een afscheiding met de overige view teams (Marathon Vlissingen, Black Eagles, Blauw Wit Roosendaal en Almonte) waar met ruim verschil van werd gewonnen. In het treffen met BAL was winst dan ook cruciaal om de ambitie minimaal tweede te worden binnen bereik te houden.

In het eerste kwart acteerde Leiden flets, maar kon aanvankelijk aanhaken door 7 uit 10 vanaf de vrije worp lijn raak te schieten. Na 13-14 en 7:30 op de klok plaatste BAL een run en sloot het kwart af met 14-21. In het tweede kwart liep BAL gestaag uit, waarbij Leiden weinig had in te brengen, met een kwart stand van 11-22 leek het Leidse lot bezegeld. In totaal 20 turnovers in een helft, 9 P’s en een schotpercentage van 32% zagen er niet best uit, terwijl het energiek spelende BAL met snel aanvalsspel regelmatig de Leidse defense aan flarden liep. Daarbij schuwden de Limburgers het fysiekere spel niet en de foutenlast zou hen in de tweede helft parten gaan spelen.

Er kwam een heel ander Leiden uit de kleedkamer. Direct werd press gezet en dit resulteerde in een aantal snelle steals van Leidse kant, omdat de schoten nu wel vielen werd de marge snel kleiner en wist BAL het even niet meer. Matthijs, Evaggelos en Max gingen voor in de strijd, aangevuurd door een meelevende bank. Omdat Jimmy bleef scoren, Julian, Evaggelos, Thijs en Matthijs op schot kwamen, de defense prima op orde was bracht een tweepunter van Max Leiden na 7 minuten in Q3 voor het eerst aan de leiding met 52-51. In de rebound pakten Thijs (totaal 17 rebounds) en Max (totaal 8) vrijwel alles en Leiden liet zich niet meer van de wijs brengen en won Q3 met 35-13.

In het vierde kwart waren punten duur, 12-8, maar BAL kwam er niet meer langs. Omdat Leiden het vizier vanaf de vrije worplijn niet scherp meer had staan bleef het nog lang een wedstrijd. Julian moest zijn onverzettelijkheid bekopen met een vijfde P, maar de belangrijke overwinning op concurrent voor de tweede plaats BAL was binnen. Een prima teamprestatie, waarbij ook de ‘bank’ via Matthijs, Xander, Jochem, David, Jayden en Morris veel inzet en 20 punten leverde.

Scores: Jimmy 23, Julian 9, Thijs 9, Matthijs 8, Evaggelos 7, Xander 7, Max 4, Jochem 3, Morris 2.

Aart Groenendijk

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie