M16-3 eindigt op de tweede plaats

Natuurlijk moest M16-3 zich vastklampen aan die kleine kans om koploper en naaste concurrent Jumpers met een verschil van 23 punten of meer te verslaan. Ervan uitgaan dat iets niet lukt, is nooit een optie. De realiteit was natuurlijk anders. Jumpers heeft een prima ploeg, geheel samengesteld uit spelers van de International School of The Hague (ISH) afkomstig uit echte basketballanden als de Verenigde Staten en de Balkan.

Maar winnen kon wél. Dat had de uitwedstrijd bewezen, toen na een beroerde start gelijk op werd gespeeld in Den Haag. Zou de ploeg spelen zoals onlangs tegen Blue Arrows, toen het onderling verschil uit de eerste wedstrijd helemaal werd goedgemaakt, dan zaten de twee punten er absoluut in. En dan maar kijken hoever je komt.

‘Defense is the name of the game‘. Vraag het aan ex-ZZ-coach Toon van Helfteren. ‘Hou je tegenstander onder de 70 punten. Dan kun je elke wedstrijd winnen’, was zijn credo. Haal er voor dit niveau 25 of 20 af en hetzelfde verhaal gaat op. Dat lukte aardig. Jumpers kwam niet verder dan 52 punten. Iets te veel door niet altijd goed verdedigen, maar er werden ook ballen naast gegooid, waarvan je dacht: hoe dan?

Dat echter gold aan de andere kant ook. Aanvallend was het beneden de maat. Maar als de verdediging dan echt goed is, kun je nog een heel eind komen. Helaas, winst zat er niet in. Het werd 44-52 en dus kon Jumpers worden gefeliciteerd met de wintertitel. Een ‘kampioenschap’ dus op de helft van het seizoen. Leuk, maar het gaat om het echte kampioenschap. In 2018 komen we dit team van Jumpers weer twee keer tegen en dus is er ruimte voor revanche. En dat kan als er verdedigend stappen worden gemaakt. Dan hoef je er zelf niet zo veel in te gooien…

Mede omdat Blue Arrows op de laatste speeldag van CobraNova verloor eindigde BS Leiden op de tweede plaats. Een prima prestatie waarop het team, best trots mag zijn.

BS Leiden M16-3 – Jumpers M16-2  44-52 (11-16, 7-9, 7-12, 19-15).
Scores Leiden: Jimy 11, Matthijs 8, Duko 8, Rens 4, Thijs 4, Chacrit 3, Benjamin 2, Paul 2 en Timber 2.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie