M16-3 is CobraNova te slim af

16-3 - 2017Regels zijn natuurlijk in de eerste plaats gemaakt om ze na te leven. Maar als het zo uitkomt, mag je er ook gebruik (sommigen noemen het misbruik) van maken. In de klasse van M16-3 wordt gespeeld zonder 24-secondenklok en in dergelijke afdelingen kun je dus bij een voorsprong laat in het vierde kwart de rem erop gooien. ‘Leids Lummelen’ noemen we dat. Jij hoeft niet meer te scoren, de tegenstander wel.

In een leuke, gelijkopgaande wedstrijd stond BS Leiden vijf minuten voor tijd vier punten voor tegen CobraNova en dus was de opdracht extreem lange aanvallen te spelen. Het vrijwel de hele wedstrijd in een zone spelende ploeg uit Voorburg moest toen wel overgaan op een man-to-man om te voorkomen dat de laatste aanval van Leiden 240 (!) seconden zou gaan duren.

Leiden is echter beter tegen een man-to-man en dus bleef het balverlies beperkt. Het ging eigenlijk maar één keer mis. Dat leverde CobraNova twee vrije worpen op, waarvan er eentje raak ging. Het gaatje van drie punten werd zorgvuldig bewaakt. CobraNova had een driepunter nodig en er was eigenlijk maar één speler, die daartoe wellicht in staat zou zijn. Die kreeg in de laatste, zenuwslopende seconden geen centimeter ruimte, het uiteindelijke noodschot miste elke richting en Leiden kon opnieuw twee punten bij schrijven: 45-48.

De Voorburgse speler had eerder in de wedstrijd kunnen zien hoe het moet. Xander Policht had namelijk het vizier zeer scherp staan en knalde er liefst vier driepunters in. Dat gebeurde grotendeels in het derde kwart, toen Leiden er eindelijk in slaagde de Voorburgse zone kapot te schieten. Verdedigend was het echter verre van optimaal, waardoor Cobra Nova gelijk tred kon houden. Een voorsprong van 32-40 werd daardoor om zeep geholpen met de genoemde spannende slotfase tot gevolg.

Scores: Xander 12 (4×3), Jimi 8 (1×3), Timber 6, Duko 6, David 6, Paul 4, Matthijs 2, Amara 2 en Thijs 2

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie