M16-3 wint weer van Cobra Nova

Cobra Nova is voor BS Leiden 16-3 een leuke, gelijkwaardige tegenstander. Op basis van de uitwedstrijd, die na een spannende slotminuut werd gewonnen met 45-48, kon daarom zaterdag in Houtkwartier een leuk, gelijk opgaand duel worden verwacht. Dat werd het ook, maar het verschil werd al in het eerste kwart gemaakt en meegenomen tot de eindstreep. Cobra Nova werd voor de tweede keer verslagen. Nu met 47-40.

Het eerste woord was aan de ploeg uit Voorburg, maar de 0-4 werd snel weggewerkt met een 14-0 run naar het einde van het eerste kwart: 14-4. In het tweede deel ging het echter aanvallend beroerd. Wat heet: héééél beroerd. Zegge en schrijve drie (!) punten kwamen er bij. Nu kan het aanvallend wel eens niet lukken, maar dan kun je altijd nog goed verdedigen. Leiden begreep dat en had bij de rust slechts tien punten tegen: 17-10.

Soms hebben spelers een dag waarop ze (bijna) niet kunnen missen. Jimi van Ravestein had zaterdag zo’n dag. Met vier driepunters en in totaal 31 punten – twee derde van het totaal dus – liet hij weinig over voor de anderen.

In het derde kwart liep het aanvallend wél weer lekker en werd het verschil opgevoerd tot elf punten: 37-26. Dat was voldoende om de wedstrijd probleemloos uit te spelen. De gevaarlijkste spelers bij Cobra Nova werden goed aangepakt op weg naar de 47-40 overwinning.

M16-3 is middenmoter en voor meer in de eerste helft van dit seizoen zal alles neerkomen op de thuiswedstrijden tegen Jumpers en Blue Arrows, waarvan ‘on the road’ werd verloren. Met eigenlijk te grote verschillen, die de opdracht om die teams te passeren lastig is. Het zal vooral gaan om goed te verdedigen en daaraan wordt hard gewerkt.

BS Leiden M16-3 – Cobra Nova M16-3  47-40 (14-4, 3-6, 20-16 en 10-14).
Punten Leiden: Jimi 31, Timber 5, Xander 3, Amara 3, Rens 3 en Matthijs 2.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie