Maar vijf minuten een echte wedstrijd

u18_proef_10309201630082426In tegenstelling tot de eerste wedstrijden is de start goed. Natuurlijk kan het beter, maar tot ongeveer halverwege het eerste kwart weten de ploegen elkaar redelijk in evenwicht te houden. Dat belooft wat. Totdat er 8-6 op het bord komt voor TTT en we zomaar de tegenstander laten uitlopen tot 17-8 in het einde eerste kwart, met name ook door het missen van easy baskets aan onze kant. We doen onszelf daar zomaar 10 punten tekort in een kwart. En erger nog, we verliezen daarmee vertrouwen, focus en vechtlust. Met een einde eerste kwart waar TTT met slechts een enkel puntje had voorgestaan, krijg je toch echt een andere wedstrijd. En dat had er ingezeten jongens!

Het tweede kwart is ronduit slordig. De pass, ook over kortere afstanden is verre van zuiver, het vangen gaat moeizaam en de organisatie laat te wensen over. Niemand biedt zich aan, waardoor de druk op de guards (te) groot wordt. TTT plaatst tot de time-out een 7-0 run, gevolgd door een 10-0 run. De frustratie begint het te winnen van de organisatie. Met nog minder dan 2 minuten te spelen weten we voor het eerst de bal door het netje te werken, 2 vrije worpen van Pablo. Later nog een enkel puntje en een verloren kwart van 21-3!

Na de rust gaat TTT onverdroten voort en laten met de ene na de andere dunk zorgeloos basketbal zien. En dat is jammer, want als de concentratie er af en toe even wel is, zien we dat ook TTT ballen weggooit en we weten zelf iets vaker te scoren. Daarentegen laten de dunks aan de TTT kant het vertrouwen daar ook weer stijgen, met zelfs een 360 dunk tot gevolg (die gelukkig voor ons wel net misgaat, maar toch mooi om te zien). Het heeft wel tot gevolg dat de koppies nog meer gaan hangen en het kwart gaat nog altijd dik verloren. We weten zelf 7 punten te scoren. Nog altijd veel te mager, maar laten we het er op houden dat het een ruime verdubbeling is t.o.v. het tweede kwart.

Ook het laatste kwart verliezen we weer met precies 18 punten (2,3 en 4 telkens 18), maar ook nu weten we iets meer te scoren (9 punten) en houden we TTT van de 100 punten (eind 90-28). Vandaag verliezen we op lengte, rust, organisatie maar met name ook VERTROUWEN en VECHTLUST. Want TTT was beter, maar je tegenstander zo makkelijk laten spelen is echt niet nodig. Natuurlijk missen we het scorende vermogen in deze wedstrijd, maar als we onze tegenstander op 17 punten weten te houden in het eerste kwart, dan zijn achtereenvolgens 21, 25 en 29 punten echt niet nodig. Als het hele team, over de hele wedstrijd amper genoeg fouten heeft gemaakt om één speler fouled out te krijgen, is er gewoon te weinig vechtlust getoond (en kan tenminste de defence veel harder). Volgende wedstrijd thuis tegen Apollo U18-2. Komt allen aanmoedigen, want ze hebben het nodig. En mannen, wij komen wel kijken als jullie met wat meer haren op de tanden gaan spelen.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie