Mannen 18-3 pakken ‘officieuze’ titel

18-3Zaterdag wonnen de mannen van 18-3 overtuigend van Zoebas in Zoetermeer: 53-90. Daarmee waren ze verzekerd van de eerste plek in de competitie. Geen officieel kampioenschap, omdat er, zoals dat bij de basketbalbond heet, ‘met verlies van rechten’ werd gespeeld.

In de eerste helft van de competitie kwam dat door een speler, die er al snel de brui aan gaf en in de tweede helft door een speler, die na twee wedstrijden vond dat ‘de club de belofte niet nakwam dat er elke week een wedstrijd zou zijn. De club kan dat nooit hebben beloofd, want dat is gewoon niet zo…

Na een onrustige eerste helft van het seizoen ging het in het nieuwe jaar beter. In een lagere klasse werd onmiddellijk de toon gezet door met 104-57 te winnen van DAS uit Delft, de uiteindelijke nummer twee van de afdeling.

Mannen, we zijn er trots op hoe jullie je hebben herpakt en er een mooi seizoen van hebben gemaakt, waarin voor de toeschouwers mooi basketbal te zien was. Maar bovenal hebben jullie er met elkaar een mooi seizoen van gemaakt. Door het afhaken van de VR-speler zijn jullie dan ook de terechte kampioenen!

Dat er dan geen beker en medailles van de NBB zijn, nou vooruit. Medailles kun je gewoon ook zelf kopen, dachten de ouders… En de BS Leiden-taart was er natuurlijk wél. Officieus of officieel maakt niets uit. Tradities moet je handhaven.

Op de foto: Theo (coach), Liam, Timber, Jasper, Keith, Joost, Valentino en Ferdi. Thijs ontbreekt op de foto.

Geschreven door trouwe tribune-bezetters

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie