Marlous Nieuwveen coach bij BS Leiden

Nieuwveen, Marlous 2Het vrouwenbasketbal zit duidelijk in de lift bij BS Leiden. De ‘meidenlijn’ presteert prima en heeft zelfs al de eerste kampioen van dit seizoen afgeleverd: U20. Het U16-team draait mee in de top van Nederland na een jaar eerder tweede te zijn geworden bij het NK U14. In die categorie wordt het team van BS Leiden wellicht kampioen van hun afdeling en mogelijk volgt er meer succes op het NK.

Met zó veel talent in huis is het logisch dat er een volgende stap wordt gemaakt. Komend seizoen speelt BS Leiden met U14 en U16 op het hoogst mogelijke niveau en met een team in de eredivisie U20, de top van Nederland in die categorie. De technische commissie van de vrouwentak is er in geslaagd om voor dit zeer getalenteerde team een topcoach aan te trekken: Marlous Nieuwveen.

Geen basketbalster in Nederland is zó gelouterd als de op 12 april 1980 in Leiderdorp geboren Marlous Nieuwveen. Ze speelde in de VS collegebasketbal bij Valparaiso en daarna als professional in Spanje, de WNBA (de vrouwelijke tegenhanger van de beste basketbalcompetitie ter wereld), Italië, Frankrijk, Zuid Korea en bij tal van Nederlandse eredivisieclubs. Daarnaast zette ze haar eigen basketbalcamp op. Bij het MNBC wordt jeugd op diverse plaatsen in de schoolvakanties een stapje verder geholpen in hun basketbal.

De Nederlandse eredivisie is het uiteindelijke doel van BS Leiden. Het jonge team van nu krijgt de tijd te rijpen in de U20-eredivisie en zou over twee, drie jaar de stap moeten kunnen maken naar de hoogste afdeling van ons land.

In mei en juni zullen er voor alle leeftijdsgroepen van de vrouwenafdeling selectietrainingen worden gehouden. Wanneer precies is nog niet bekend en deels afhankelijk van beschikbare zaalruimte. De juiste dagen en tijden zullen zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd op deze site.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht, TC. Bookmark de permalink.

2 reacties op Marlous Nieuwveen coach bij BS Leiden

  1. Pingback: Marlous Nieuwveen coach bij BS Leiden | | #1 Basketball Platform van Nederland

  2. Pingback: drugs for sale

Geef een reactie