MBCA – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Na de ruime overwinning op New Heroes vorige week hadden de mannen afgelopen weekend MBCA als tegenstander. Deze club uit Amstelveen had de eerste wedstrijd van Lokomotief verloren en wachtte dus nog op haar eerste winst.

Al vroeg in de wedstrijd bleek dat de Leidse mannen deze wedstrijd met overtuiging zouden winnen. Michael opende de score, maar de andere vier die op dat moment in het veld stonden, volgden al snel. Zo kwam het dat na 5 minuten spelen er al een 24-2 voorsprong op het bord stond. Mooie acties van Filippos, die scores afwisselde met puntgave assists, en Itai, die vele breaks succesvol afrondde. De mannen gingen goed door en daardoor was de stand na de eerste tien minuten al 6-40.

Het tweede kwart gaf eenzelfde beeld, maar nu met wat andere spelers in het veld. Evaggelos maakte goede beslissingen en knalde tevens een aantal vrije worpen raak. Ook Julian speelde een goede wedstrijd en kon met veel energie een aantal steals in de verdediging afdwingen. Die werden dan weer omgezet in snelle aanvallen, waar nu Boris vaak het eindpunt van was. Alles bij elkaar opgeteld betekende dat we de rust in gingen met een 12-79 tussenstand.

Na de rust bleef het team geconcentreerd en gefocust spelen. Max pakte een vracht aan rebounds en speelde steeds sneller de bal naar voren. Tegen het eind van het part kwam de ‘century’ steeds dichter in de buurt. Uiteindelijk was het Morris die het honderdste punt door de basket mikte. Laatste score van dit kwart kwam van Oualid, die daarmee de stand op 25-103 bracht.

In het laatste part probeerden de mannen het verschil boven de honderd punten te tillen. Itai en Boris hadden ondertussen al een double-double achter hun naam staan, maar gingen net als de rest van het team met veel energie en intensiteit gewoon door tot het laatste fluitsignaal. Boris liet een aantal snelle moves onder het bord zien en Itai bleef de basket hard aanvallen. Het verschil werd boven de honderd punten getild en na 40 minuten eindigde de wedstrijd in een duidelijke overwinning voor de mannen: 31-138. Komend weekend spelen de mannen weer een thuiswedstrijd, nu op zondag om 11 uur tegen Celeritas-Donar uit Groningen.

Scores: Itai 39 (14 rebounds), Boris 28 (10 rebounds), Filippos 14, Julian 11, Evaggelos 9, Bastiaan 8, Michael 8, Oualid 7, Morris 6, Jayden 4, Max 4 (13 rebounds) en Jochem 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie