Monsteroverwinning in Wijchen

U18 logo verslag

Na een prachtige overwinning vorige week op koploper BAL zit de spirit er goed in. Dit weekend zou een interessant weekend kunnen worden voor Leiden. De nummers 1 t/m 7 staan allemaal dicht bij elkaar waardoor alle punten belangrijk zijn. Zwolle en BAL speelden tegen elkaar en Donar speelde tegen New Heroes. Bovenin gaan er dus teams punten verliezen wat een voordeel kan zijn voor Leiden. Zwolle verliest dan ook uiteindelijk van koploper BAL en Donar verliest van New Heroes, twee concurrenten die punten hebben laten liggen.

Deze week moesten we aantreden in Wijchen tegen het laag geklasseerde TBG Dragons. Om te voorkomen dat wij te makkelijk gingen denken over deze wedstrijd is er deze week tijdens de training op gehamerd om elke wedstrijd serieus te nemen en keihard en scherp te spelen. Punten verliezen is gewoon geen optie. Gelukkig werd hier gehoor aangegeven tijdens de start van de wedstrijd. Met een tribune vol Leiden-supporters (ondanks de uitwedstrijd) begonnen we goed aan de wedstrijd. Direct werd duidelijk dat we kwamen om twee punten te pakken en te laten zien waarom wij meedoen bovenin de competitie. Er werd door iedereen goed en scherp verdedigd en vooral onze fast break begint steeds beter te lopen. Dit resulteerde in een aantal dunks van Troy en een dunk van Tijmen. Onze schoten vielen in de eerste helft redelijk goed maar naarmate de wedstrijd vorderde werd er iets minder scherp geschoten mede door zo nu en dan wat concentratieverlies. Gezien het verloop van de wedstrijd was dit niet geheel onlogisch.

Teamfoto U18-1

Nieuwe kleding voor MU18-1               (met dank aan Elles voor de foto)

Toch hebben we een goede wedstrijd gespeeld en zijn we geen moment in gevaar geweest. We hebben echt goed basketbal laten zien. Het hele team heeft gedaan wat we hadden afgesproken en daar ben ik als coach super trots op. TBG had niets in te brengen wat resulteerde in een monsteroverwinning. Eindstand 42-107.

Als wij deze lijn/groei doorzetten voorzie ik een mooi einde van de competitie en zullen andere teams het erg lastig krijgen om van ons te winnen. Edwin

Topscorers: Troy 24pt (10 reb), Lucas 23pt, Bart 12pt, Jeffrey 11pt en Nezar 10pt

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie