Monsterzege van U21 op Den Bosch

Op een doordeweekse woensdagavond speelt U21 van Zorg en Zekerheid tegen Den Bosch. Een inhaalwedstrijd die zeker van Leiden nog van belang is: wil Leiden nog de twee play offs halen dan moeten in ieder geval de laatste drie wedstrijden gewonnen worden. De vraag was of Leiden nog in de flow was na de bekerwinst van afgelopen zaterdag. Het antwoord is beve21stigende, bleek al snel in het eerste kwart. Er ontspint zich een bijzondere maar ook amusante wedstrijd waarin Leiden met een hoog percentage zeer aanvallend basketball speelt. De teller stopt bij 105-67.

De eerste minuut van deze wedstrijd wordt er nog niet gescoord. Den Bosch opent met een vrije worp, waarna Twan Polman zijn eerste driepunter raakt schiet. Hij schiet er in dit kwart nog twee bij. De aanvallen beginnen steeds soepeler te lopen en de bal gaat snel rond. Het spelplezier spat er van af. Dit kwart eindigt bij 27-19.

Het tweede kwart laat een gelijk beeld zien. Leiden gooit deze wedstrijd 15 driepunters binnen (van 32 pogingen, 47%) en houdt dus het vizier net als zaterdag zeer scherp. Getuige de 27 assists in deze wedstrijd zit het ook met het samenspel wel snor. De scorende inbreng komt vanuit meerdere spelers, waardoor Den Bosch ook moeite heeft in de verdediging. Met 26-13 wordt er gerust.

Het derde kwart is ook smullen voor het publiek, dat op deze doordeweekse avond misschien niet groot in getal is maar wel enthousiast. Vermeldenswaardig is nog een pick and rol tussen Rick van der Salm en Mees van Leeuwen waarbij er een no look assist wordt gegeven en een hele verre driepunter van Marijn Ververs. Bij 79-81 (met weer 26 punten van Leiden in dit kwart) is er dus nog een kwart te gaan.

Het laatste kwart tikt Leiden weer de 26 punten aan. Rick scoort het honderdste punt via een driepunter. De wedstrijd eindigt bij 105-67. Twan is topscorer met 17 punten. Met deze overwinning blijft Leiden dus nog in de race voor de play offs met wedstrijden tegen Orange Lions en HarlemLakers in het vooruitzicht. Maar is daarbij wel afhankelijk van de verrichtingen van naaste concurrenten.

Jeroen Ververs

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie