MU 16-3 redt het niet tegen Jumpers

BS Leiden MU 16-3 zal genoegen moeten nemen met de tweede plaats in de eindrangschikking. De wedstrijd tegen Jumpers 16-2, waarin de eerste plaats op het spel stond, werd verloren met 49-57 en daardoor gaat de titel vrijwel zeker naar de Haagse ploeg, bestaande uit leerlingen van de International School of The Hague.

Dat team is dit seizoen gewoon te sterk gebleken voor BS Leiden. Zowel in het eerste als het tweede deel van de competitie werd er twee keer verloren en dan moet je eerlijk zijn en de witte vlag hijsen.

De laatste wedstrijd was overigens wel de beste van de vier. Heel lang ging het gelijk op en als er al een kleine achterstand was, werd die vrij snel weggewerkt. Zo was het vlak na het begin van het tweede kwart 15-25, maar in vijf minuten tijd werd die achterstand weggewerkt en omgebogen in een 32-31 voorsprong, een teken dat het kon.

Bij de rust was de achterstand maar één puntje (34-35) en dus was alles nog mogelijk. Helaas kwam BS Leiden in de problemen door een enkelblessure van Thijs Groenendijk en te veel fouten. Duko en Jimi kwamen op vier en Matthijs haalde het einde van de wedstrijd niet. Mede daardoor en omdat er bijna geen bal goed viel kon de achterstand (halverwege het vierde kwart vier puntjes na een driepunter van Joost) niet meer worden weggewerkt. Er moest verdedigend voorzichtig worden gespeeld.

In de laatste twee minuten was het alles of niets en dan moet je een beetje mazzel hebben dat de noodzakelijke driepunters vallen. Dat gebeurde niet en dus moest BS Leiden de tegenstander feliciteren met de winst en het aanstaande kampioenschap.

BS Leiden MU 16-3 – Jumpers MU 16-2  49-57 (15-21, 19-14, 5-12, 10-10).
Scores: Timber 13, Duko 10, Amara 9, Jimi 6, Joost 6 en Matthijs 5.

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie