MU 16-3 wint ruim in opmaat voor topper

16-3 - 2017Komende zaterdag speelt MU16-3 tegen Jumpers MU16-2 in Den Haag. Dat lijkt nu al de belangrijkste wedstrijd van het tweede deel van het seizoen. Jumpers was voor de winterstop de beste van de klasse en won ook twee keer van BS Leiden. De ploeg, bestaande uit leerlingen van de International School of The Hague, heeft echter al een 0-20 nederlaag aan de broek vanwege niet opkomen in Zoetermeer.

Kijkend naar de andere ploegen in de klasse is Jumpers ‘The Team To Beat’. Als dat zaterdag lukt dan komt een kampioenschap voor Leiden al heel dichtbij. Een overwinning in ’t Zandje zal niet eenvoudig worden tegen deze goede tegenstander. Maar het moet kunnen, gezien het spel in de vorige wedstrijden tegen Jumpers.

De toe nu toe gespeelde wedstrijden waren veredelde oefenpotjes. Dat gold ook voor het duel tegen DAS van afgelopen zaterdag. Na een 7-0 start hoefde BS Leiden niet meer achterom te kijken. DAS heeft best een paar aardige spelers, maar als geheel niet goed genoeg om Leiden te kunnen bedreigen. Na 21-11 in het eerste kwart en 23-15 in deel twee, was het halverwege al duidelijk hoe de zaken ervoor stonden.

Maar je mag nooit onderuit zakken in een wedstrijd. En dat gebeurde wel na de rust en ook al heel even in het tweede kwart. Tegen DAS wordt dat niet afgestraft, maar tegen Jumpers kan Leiden het zich niet veroorloven om ook maar één minuut de concentratie te verliezen en energie te verliezen.

16-12 in het derde kwart was niet echt geweldig en daarom werd van het team geëist dat er in het vierde kwart voluit zou worden gespeeld. Dat gebeurde. Met een keurige kwartstand van 33-8 werd het uiteindelijk 93-46.

BS Leiden MU16-3 – DAS MU 16-2  93-46 (21-11, 23-15, 16-12 en 33-8).
Scores: Duko 18, Jimi 17, Amara 14, Timber 12, Thijs 9, Matthijs 9, David 8 en Xander 6.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie