MU14-1 Final Four Game 1

U14 Logo

Na 22 competitiewedstrijden was het afgelopen zondag dan eindelijk zo ver: de start van de Final Four. Nummer één uit de competitie BS Leiden en nummer vier Lokomotief bepalen via twee halve finale wedstrijden welk team zich plaatst voor de NK-finale. In de eerste wedstrijd van dit tweeluik moesten de mannen op bezoek bij Lokomotief in de Van Zweedenzaal in Rijswijk.

Na het voorstellen van de teams en scheidsrechters ging de wedstrijd van start. Een ietwat nerveuze eerste minuut volgde, waarin een aantal makkelijke ballen werden gemist, maar al snel opende Bastiaan met een vrije worp de score voor de mannen. Vervolgens pakte Itai een steal en bereikte hij met een lange pass Julian, die voor de eerste Leidse voorsprong in de wedstrijd zorgde. Met een vrije worp van Boris en twee stuks van Filippos, gevolgd door een schotje uit de corner van Itai leken de mannen de voorsprong wat uit te breiden, maar halverwege het eerste kwart bleek er toch sprake te zijn van een achterstand: 10-6. Dit werd uiteindelijk gecorrigeerd naar 10-8, waarna de mannen de verdedigende touwtjes wat harder aantrokken. Lokomotief werd een aantal keren de bal afhandig gemaakt, terwijl aan de andere kant de ballen bleven vallen. Max kon na een aanvallende rebound de bal door het netje krijgen en Bastiaan verschalkte met een mooie turn-around jumper zijn tegenstander. Aan het eind van dit intensieve kwart hadden de mannen al een lekkere voorsprong te pakken: 14-24.

Het tweede part begon met een mooie drive van Oualid, die de bal net niet door de ring kon krijgen. Door een putback van Boris en een sterke actie naar de basket van Max konden de mannen nog iets meer afstand nemen van de Rijswijkers. Doordat de mannen vervolgens wat minder zorgvuldig omgingen met de bal, bleef de voorsprong rond de 14 punten hangen. Julian knalde na een prima aanval vanuit de hoek een schot raak en Boris bleef hard buffelen onder de basket. Regelmatig werd hij foutief afgestopt en zodoende kon hij met wat vrije worpen het Leidse puntentotaal verder uitbreiden. Jochem ging hard de rebound in en ook Bastiaan was hard aan het werk onder de borden. Na een snelle omschakeling van de verdediging naar de aanval werd Julian gevonden, die met een sterke actie een and-one achter zijn naam kreeg. Een minuutje later herhaalde Boris het kunststukje van Julian en zodoende gingen de mannen met een comfortabele 30-44 stand de rust in.

Na de rust liepen de mannen snel bij de Rijswijkers weg. Verdedigend zat het potdicht en de mannen waren erg fel op het duiken naar losse ballen. Filippos kreeg na een aanvallende rebound de bal met 4 spelers om zich heen door het netje en Julian was zowel van dichtbij als van verre afstand succesvol. Met een 4-18 run hadden de mannen hun voorsprong na vijf minuten in het derde kwart al verdubbeld. Boris gaf verdedigend geen centimeter ruimte en ook Bastiaan zat zijn tegenstander op de huid. Itai had een prachtige actie naar de basket, waarbij hij de bal om zijn eigen middel draaide en daarmee twee tegenstanders te slim af was. Oualid had vandaag helaas wat ongeluk in de afronding, maar gooide zichzelf als vanouds regelmatig in de strijd en kon daarmee voor de nodige balveroveringen zorgen. Ook Morris was happig op de bal en gaf zo de nodige energie. Na dertig minuten was het spaarpotje gegroeid naar 23 punten en stond er een 48-71 stand op het bord.

In het laatste kwart waren de mannen in staat om de voorsprong nog wat te vergroten. Itai maakte een harde actie naar de basket, terwijl Boris aan de andere kant een reusachtig block uitdeelde. Evaggelos ging coast-to-coast en wist zijn lay-up uit balans nog door de ring te krijgen. Het verschil was inmiddels gegroeid naar zo’n 30 punten, maar de mannen hadden nog een slotoffensief in huis. Eerst knalde Max in de buzzer van de schotklok een driepunter raak en vlak daarna wist Filippos ook een driepunter door de ring te knallen. Morris pakte een steal en lepelde in de daaropvolgende aanval de bal over zijn tegenstander door het netje. Inmiddels stond het team op 98 punten en werd Max door Boris in stelling gebracht om het honderdste punt te maken. Vervolgens scoorden de mannen nog één keer deze wedstrijd: met nog twee seconden op de klok pakte Evaggelos de bal onder onze eigen basket, maakte twee snelle dribbels en schoot de bal van achter de middenlijn naar de andere basket. De bal vloog via het bord pardoes door het netje en daarmee pakte de mannen deze eerste play-off wedstrijd met een ruime overwinning: 61-103.


Wilt u de mannen dit seizoen nog een keer in Houtkwartier zien spelen? Dan kan dat komende zaterdag 5 mei om 1300 voor het laatst. Dan spelen de mannen de tweede wedstrijd in de halve finale tegen hetzelfde Lokomotief. 


Scores: Filippos 23 (11 rebounds), Boris 19 (17 rebounds), Itai 16 (12 rebounds), Julian 15, Bastiaan 14, Max 9, Evaggelos 5 en Morris 2

Voor de liefhebbers is de wedstrijd ook terug te vinden op het YouTube-kanaal van BS Leiden: Lokomotief – BS Leiden MU14-1 Final Four Game 1

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie