MU14-1 Final Four Game 1

U14 Logo

Na 26 competitiewedstrijden en een tweede plek in de competitie konden de mannen afgelopen zaterdag aan het toetje van het seizoen beginnen: de Final Four. De tegenstander in de halve finale is UBALL, de nummer drie uit de competitie. Beide teams strijden voor een plekje in de finale en bepalen via twee wedstrijden welk team zich daar voor plaatst. De eerste wedstrijd was dus in Utrecht, waar in Sportcentrum Oudenrijn de ploegen de strijd met elkaar aan gingen.

Na het voorstellen van de teams barstte de wedstrijd meteen los. Kyan won de rebound en via een soepele aanval kreeg Malik de eerste score van deze halve finale achter zijn naam. UBALL doet iets terug, maar met twee scores van Kyan komen de mannen weer op voorsprong. Bovendien pompt Oualid er een lekker balletje in en nadat Finn zich met de score gaat bemoeien, zijn de mannen in staat om een klein gaatje te slaan. Een and-one van Jesse betekent een voorsprong van 8 punten. Als de mannen iets zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen, had deze zelfs nog iets groter uitgevallen. Tegen het eind van het part doet UBALL nog wat terug, maar het team weet nog wel de voorsprong vast te houden: 14-19.

Het tweede part dringt UBALL meteen aan. Ze maken een aantal snelle scores achter elkaar en komen vier punten voor. De mannen herstellen zich, komen op 25-25 gelijk en pakken na een score van Finn op 29-30 weer een voorsprong. Dan valt het team een beetje stil. De balletjes willen niet vallen en verdedigend wordt er te veel ruimte weggegeven. UBALL komt op sommige momenten te makkelijk en te snel aan haar scores, terwijl aan de andere kant er dus even niet gescoord wordt. Via een driepunter in de buzzer kruipen de Utrechters nog een paar punten verder weg, waardoor de mannen bij rust tegen een achterstand van zeven punten aankijken: 40-33.

Na de rust is de eerste score voor Oualid, die daarmee het gat verkleint tot 5 punten. Op dat moment zijn de mannen echter niet in staat om door te drukken. Sterker nog: de balletjes willen even niet meer vallen en UBALL profiteert. Ze schakelen een tandje bij en vinden de gaten in de Leidse verdediging. Met een 13-0 run vergroten ze hun voorsprong tot 18 punten. Dan lukt het de Leidse ploeg pas weer om iets terug te doen: Diek scoort via een harde drive 2 punten en mikt ook de toegekende extra vrije worp raak. Ook Jesse weet weer een score te noteren en Oualid krijgt ook nog drie punten meer achter zijn naam. Desondanks is de achterstand ten opzichte van de ruststand wel verder opgelopen: 61-45 in het voordeel van UBALL na dertig minuten.

Het laatste part lijkt de energie een beetje weg bij de mannen. Waar het de bedoeling is om de achterstand wat te verkleinen, loopt deze juist nog wat verder op. Bij 69-45 wordt het grootste verschil in de wedstrijd bereikt. Juist als het lijkt dat het allemaal gespeeld is, zijn de mannen in staat om toch nog een vaatje energie te vinden. Er worden weer wat steals gepakt, rebounds uit de lucht geplukt en scores gemaakt. Kyan maakt wat balletjes af, Finn weet de weg naar de basket weer te vinden en Tico pakt nog een sterke steal. Ook Luuk weet nog de bal bij zijn tegenstander weg te tikken en zo kruipen de mannen wat dichterbij. Het is niet genoeg om de wedstrijd te winnen, maar de achterstand wordt wel verkleind. Met een eindstand van 71-56 weten de mannen wat hun volgende week te wachten staat: winnen met meer dan 15 punten.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Jij wilt toch ook de mannen nog een keer zien spelen en ze naar de finale helpen? Komende zaterdag 11 mei om 16:30 in het eigen Houtkwartier kan jij invloed uitoefenen door de mannen aan te moedigen en te ondersteunen. Wees er bij om de mannen naar de finale te helpen!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Scores: Malik 14 (11 rebounds), Oualid 14, Jesse 9, Kyan 9, Finn 7 en Diek 3

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie