MU14-1 Final Four Game 2

U14 Logo

Na de ruime overwinning (61-103) vorige week in de eerste wedstrijd van de halve finale, mochten de mannen afgelopen zaterdag in het goed gevulde Houtkwartier plaatsing voor de finale afdwingen. Aangezien beiden wedstrijden bij elkaar worden opgeteld, waren de mannen zelfs bij een verlies van 41 punten nog zeker van een finaleplek. Desondanks waren de mannen uiteraard vastbesloten om de ongeslagen status dit seizoen te behouden.

De scherpte van Leidse zijde was in de eerste minuten van de wedstrijd duidelijk zichtbaar: de sprongbal werd gewonnen en binnen een aantal seconden had Bastiaan al voor de eerste score gezorgd. Na een steal volgde een succesvol afstandsschot van Filippos en met een snelle uitbraak via Bastiaan en Julian lag de volgende bal alweer in het netje. Goed verdedigend werk van Boris betekende opnieuw een steal, waarna Itai met een sterke drive de score verder uitbreidde. Een minuut later dwong Boris zijn tegenstander tot een wanhoops-pass, die in de handen kwam van Bastiaan. Die maakte twee dribbels en gaf vervolgens een snelle pass naar Filippos, die de bal op zijn beurt weer snel doortikte naar de insnijdende Itai: binnen een tijdsbestek van twee minuten hadden de mannen een mooie 12-3 voorsprong opgebouwd. Max blockte zijn tegenstander en Oualid was het eindstation van een snelle fast-break. Morris was keihard aan het knokken en lag regelmatig op de grond te vechten voor de bal. Al met al stond bedroeg de stand na het eerste kwart 25-10.

In het tweede kwart werd de voorsprong in eerste instantie verder uitgebreid. Boris had een sterke lay-up vanaf de rechterkant en in de daaropvolgende aanval deed Max hetzelfde via de linkerkant. Verdedigend werd er weinig ruimte weggegeven en anders was Boris onze sluitpost die hier en daar een block uitdeelde. Evaggelos pakte een knappe steal, had een een-tweetje via de grond met Max en gaf daarna een splijtende pass door de bucket naar de scorende Bastiaan. Jochem verdiende nog twee vrije worpen en zo liepen de mannen weg naar een 34-10 voorsprong. Tegen het eind van het part verslapte de concentratie en kroop Lokomotief wat dichterbij. Twee scores op rij van Itai gaven wat lucht, maar bij het rustsignaal was het verschil wel gekrompen: 43-33.

De tweede helft opende Filippos met een ver afstandsschot en Bastiaan was succesvol na een aanvallende rebound. Itai stuurde vervolgens met een mooie beweging twee verdedigers de verkeerde kant op en rondde daarna zijn actie prima af. Na een steal met score van Filippos werd het verschil binnen drie minuten weer boven de vijftien punten getild. Een wat onstuimige fase volgde, maar na een steal van Oualid pakten de mannen de draad weer op. Boris prikte er maar weer een balletje in en na een verre pass van Filippos wist Oualid met een fake zijn tegenstander af te schudden, waarna hij de bal door de ring kreeg. Zo liepen de mannen weer wat verder uit en werden de laatste tien minuten aangevangen met een 62-43 stand in het voordeel van de Leidenaren.

Het laatste part begon met een lay-up van Jochem, gevolgd door een driepunter van Filippos. Evaggelos pakte een steal en zorgde aan de andere kant voor de volgende twee punten. Bastiaan miste een ver schot, maar was zelf als eerste weer bij de bal en kon vervolgens snel weer een score toevoegen aan het totaal. Julian passeerde zijn tegenstander met een mooie fake en creëerde twee vrije worpen voor Boris. Een aantal minuten later bereikte Morris met een verre pass Oualid, die op zijn beurt meteen de bal doorgaf aan Julian. Julian aarzelde geen moment, nam de bal meteen mee en bracht het verschil op dertig punten. Michael was vervolgens snel weg na een nieuwe Leidse uitbraak, zodat hij het puntentotaal nog wat kon opschroeven. Boris bepaalde met een and-one uiteindelijk de eindstand van deze wedstrijd op 87-56 en zodoende boekten de mannen dus opnieuw een ruime overwinning. Gerekend over twee wedstrijden betekent dat een positief resultaat van 73 punten en daarmee plaatsen de mannen zich overtuigend voor de NK-Finale. Deze zal komende zondag 13 mei om 11:30 gespeeld worden in Zwolle tegen Apollo Amsterdam, die Basketbal Academie Limburg over twee wedstrijden wist uit te schakelen.

Scores: Bastiaan 18 (11 rebounds), Boris 17 (11 rebounds), Filippos 16 (11 rebounds, 10 assists), Itai 16, Oualid 5, Evaggelos 4, Julian 4, Jochem 3, Max 2 en Michael 2

Op het YouTube kanaal van BS Leiden is de wedstrijd ook terug te zien: BS Leiden – Lokomotief MU14-1 Final Four Game 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie