MU14-1 Final Four Game 2

U14 Logo

Vorige week waren de mannen op bezoek in Utrecht voor hun eerste halve finale in deze Final Four. Na een sterk begin werd uiteindelijk toch huiswaarts gekeerd met een 71-56 nederlaag. Een verschil dus van vijftien punten, die de mannen in de tweede halve finale goed moesten maken om door te stoten naar de finale. In het eigen Houtkwartier wist het team dus precies voor welke taak het stond en wat er moest gebeuren om in die ene wedstrijd te komen: de NK-finale.

De mannen begonnen zeer sterk aan de wedstrijd. Kyan won de sprongbal en uit het eerste balbezit was het ook Kyan die twee punten scoorde. Met veel energie in het veld en van de bank gingen de mannen verder de strijd aan. Finn kon ook succesvol de weg naar de basket vinden en wist bovendien in de daaropvolgende aanval voor een tweede kans te zorgen. Ook die mogelijkheid lieten de mannen niet onbenut: Malik zette de mannen op een 6-1 voorsprong. Op dat moment viel het even stil en nam UBALL weer de leiding. De mannen lieten het er niet bij zitten en rechtten weer de rug. Met veel strijdlust knokt het team zich weer naar zes punten voorsprong. Een vrije worp van UBALL vlak voor het einde van het eerste kwart brengt uiteindelijk de stand op 17-13 na de eerste tien minuten.

Het tweede kwart wordt geopend door een score van Jesse. UBALL kruipt dichterbij, maar de mannen laten zich niet zomaar opzij zetten. Oualid gaat voorop in de strijd en pakt een aantal belangrijke rebounds. Het team houdt een groot deel van het tweede kwart een voorsprong van rond de vijf punten vast. Met nog een aantal minuten te gaan tot de rust kantelt de wedstrijd. UBALL zet aan en weet via een aantal fast-breaks op gelijke hoogte te komen. Tegelijkertijd krijgen de mannen steeds meer moeite met de compacte verdediging van de Utrechters. Zodoende wordt ineens de rust bereikt met een achterstand van bijna tien punten: 28-37. Met de vijftien punten achterstand uit de eerste wedstrijd er nog bij lijkt het een onmogelijke opgave te worden.

Na de rust proberen de mannen het nog even, maar al snel blijkt dat de achterstand niet kan worden omgebogen. Desondanks blijven de mannen wel met opgeheven hoofd basketballen. Oualid pakt nog maar eens de bal van zijn tegenstander af en Skip gaat een aantal keren succesvol naar de basket. Caspar pakt een sterke aanvallende rebound en ook Luuk zijn tegenstander de bal afhandig te maken. Diek plukt een bal tussen de lange Utrechtse armen vandaan en Jesse doet hem dat niet veel later na. Met een vrije worp van Oualid wordt de stand na dertig minuten op 42-56 gezet.

Het laatste part komen de mannen niet dichterbij. Kyan en Steijn mikken nog een balletje raak en Loek pakt ook nog een sterke steal. Emir weet tussen het geweld onder de basket een rebound uit de lucht te plukken. Finn schiet tegen het einde nog wat vrije worpen raak, maar uiteindelijk is het Caspar die voor de laatste score van dit seizoen tekent. Met een 50-77 nederlaag sluiten de mannen dit seizoen de Final Four af. Een mooie tweede plek in de competitie, maar helaas was UBALL in de halve finale gewoon een maatje te groot. Als toetje voor dit seizoen staat nog wel een toernooi op het programma: aan het eind van mei zijn de mannen present op het toernooi in Wanze (BE).

Scores: Malik 16, Oualid 10 (11 rebounds), Kyan 8, Finn 5, Skip 3, Steijn 3, Caspar 2, Jesse 2 en Loek 1

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie