MU14-1 gaat naar Athene !!

 
 
Untitled
 
Nog één nachtje (en een heel klein beetje) slapen en dan is het zover … het trainingskamp van BS Leiden MU14-1 in Athene !!
Mede dankzij Stichting Topsport Leiden en onze “insider” Antonios zullen onze U14-1 mannen een onvergetelijk avontuur gaan beleven in een land waar basketbal een zeer grote sport is. Ga maar na, staat Nederland in de FIBA World Ranking op plaats 46 (25ste in Europa), Griekenland staat op plaats 11 (7de in Europa). Dat is boven landen als Rusland, Turkije en Italië.
Het wordt interessant om te zien hoe onze mannen zich zullen verhouden ten opzichte van hun Griekse leeftijdsgenoten die ook op het hoogste niveau spelen.
 
We zijn er in geslaagd om een zeer interessant, uitdagend en leerzaam programma samen te stellen:

De eerste uitdaging zal zijn op woensdagochtend (18 oktober) als de mannen om 05:00 (!) verzamelen op Schiphol voor de reis naar Athene. Na aankomst zal er kwartier gemaakt zal worden in een strandhotel in de badplaats Mati, ongeveer een half uur ten oosten van Athene. Uiteraard zal er ook de nodige aandacht besteed worden aan de Griekse cultuur, dus zal het historische centrum van Athene en natuurlijk de Acropolis verkend worden.

Op donderdag staat op het programma een ochtendtraining, gevolgd door een wedstrijd tegen AO Pefkis U15. Deze club is vorig seizoen bij BS Leiden U14-1 te gast geweest. De donderdagavond zal in het teken staan van de Euroleague want we zullen de wedstrijd van Panathinaikos tegen Bamberg live gaan meemaken in de enorme Nikos Galis Olympic Indoor Hall !!

Op vrijdagochtend zal er een exclusieve clinic voor ons gegeven worden door Nikos Chatzis ( https://en.wikipedia.org/wiki/Nikos_Chatzis ), een zeer grote naam in het Griekse basketbal, ex-international en één van de all-time topscorers van de Griekse Eredivisie van eind jaren negentig en het eerste decennium. Tegenwoordig is hij Technisch Manager van het Greece-Serbia Basketball Camp. In de avond zal een oefenwedstrijd gespeeld worden tegen Panathinaikos U14 (PAO BC Academy) in de All Stars Arena OAKA in het Olympisch centrum van Athene.

Vervolgens zal op zaterdagmiddag gespeeld worden tegen AEK BC Academy U14 en op zondagmiddag tegen AENK U14.

Tussen al dit basketbalgeweld door zal er ook gelegenheid zijn voor ontspanning aan het strand, als de weergoden het toelaten (vooralsnog ziet het er erg goed uit).

Op zondagavond zullen de mannen om 23:50 (!) weer terug zijn op Schiphol, waarschijnlijk uitgeput maar een enorme ervaring rijker. De volgende ochtend op school wordt de laatste uitdaging ….

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie