MU14 Jaaroverzicht deel 1

U14 Logo

Wat een seizoen voor de MU14-1. De trip naar Griekenland, de oefenwedstrijd gevolgd door een gezamenlijke avondmaaltijd met Hapoel Hari Jerusalem en uiteraard de winst in de finale van het Nederlands Kampioenschap zijn zomaar drie hoogtepunten uit een seizoen vol met mooie momenten. Hieronder volgt onderdeel 1 van de belangrijkste gebeurtenissen van de MU14-1 in het seizoen 2017-2018.

In de zomer van 2017 kwamen wekelijks al een aantal mannen bij elkaar om te bouwen naar de start van het seizoen. Langzamerhand beginnen de spelers terug te komen van hun vakantie en al op zondag 27 augustus verzamelt een (nog niet complete) spelersgroep voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Het team vertrekt om kwart over 7 in de ochtend naar België, om daar aan te treden tegen SOBA Antwerpen. Het is duidelijk dat de spelers nog af en toe moeten wennen aan elkaar, maar het is wel duidelijk dat er zeker muziek in de ploeg zit. Jochem kon na een jaar blessureleed gelukkig weer minuten maken en onze Canadees Michael maakte de eerste punten van dit seizoen. Met een aantal snelle omschakelingen en de kennismaking met Itai’s dribbelkunsten zetten de mannen de toon voor dit seizoen door meteen de honderd te halen: met een 80-104 overwinning op zak verlaten de mannen het mooie Antwerpen en zit de eerste oefenpot van dit seizoen er alweer op.

IMG_3642            IMG_3641            21430480_1551056134952072_4377174192971358285_n

Een week later bergen de mannen de basketbalschoenen even op en wordt er koers gezet naar Utrecht, waar de mannen een leuk teamuitje beleven: in een soort gevangenis moeten een groot aantal opdrachten voltooid worden om punten te verdienen. Ook hier moeten er dus hard gewerkt worden, maar gelukkig wordt de dag wel afgesloten met een verdiende vette maaltijd. Het laatste weekend voor de start van de competitie heeft het team een druk programma. Op zaterdag 9 september gaan de mannen naar een toernooi in Düsseldorf. Voor het eerst is het team compleet en meteen laten de mannen een duidelijk signaal achter: elke wedstrijd wordt winnend afgesloten en in de finale wordt het Duitse BBLZ Giessen overtuigend verslagen met twintig punten (17-37). Jayden speelt dit toernooi ijzersterk: hij laat met zijn snelle handen en sprintvermogen zien wat hij in huis heeft en hij is tegelijkertijd regelmatig een plaag voor menig aanvaller. Zondag 10 september spelen de mannen in het eigen Houtkwartier hun laatste wedstrijd van de voorbereiding tegen BV Groningen. Met snel spel weten de mannen in deze wedstrijd bijna honderd punten te scoren, maar ook de verdedigend zijn de zaken steeds beter voor elkaar. De overwinning komt uit op 97-42 en zo kan met een goed gevoel begonnen worden aan de competitie.

mvb2017-09-17-0084  mvb2017-09-17-0023  mvb2017-09-17-0072

Morris                                                                                 Michael                                                                                Oualid

De eerste drie wedstrijden van de competitie weten de mannen ruim te winnen: New Heroes (126-47), MBCA (31-138) en Celeritas Donar (121-53) worden achtereenvolgens aan de zegekar gebonden. In de wedstrijd tegen New Heroes is een wel heel bijzondere actie te bewonderen: een bal blijkt uit te gaan, maar Morris doet een ultieme poging om de bal binnen te houden. Hij springt vanuit het veld richting de bal, weet de bal te pakken, spreidt zijn benen en gooit de bal onder zijn benen door. De bal belandt zo pardoes in de handen van Itai, die de actie nog meer glans geeft door de bal ook nog eens door de ring te gooien. De vierde wedstrijd is tegen het tot dan toe ook nog ongeslagen Apollo. Na een voorsprong van 15 punten bij rust, krijgen de mannen het in de tweede helft wat lastiger. Apollo komt dichterbij, maar Oualid speelt een sterke pot en gaat voorop in de strijd tegen de Amsterdammers. Ook deze wedstrijd weten de mannen in een overwinning om te zetten (69-79), maar wel is duidelijk dat Apollo een geduchte tegenstander is.

mvb2017-10-14-0213  mvb2017-10-14-0202  mvb2017-10-14-0208

Jayden                                                                                 Bastiaan                                                                                Boris

Op 18 oktober verzamelt het team om 5 uur ’s ochtends op Schiphol om een bijzondere trip te maken: de mannen gaan op trainingsstage naar Griekenland. Een fantastische vijf dagen volgen, met wedstrijden tegen Pefkis, Panathinaikos, AEK Athene en AENK. Bovendien wordt een bezoek gebracht aan de Akropolis en is het team getuige van de Euroleague wedstrijd tussen Panathinaikos en Bamberg (DE). Ook een clinic van de Griekse all-time topscorer en driepuntsspecialist Nikos Chatzis staat op het programma. Evaggelos en Filippos maken ons af en toe wegwijs in hun geboorteland en leiden ons naar de beste plekjes om gyros te eten. Het team groeit in deze dagen snel naar elkaar toe en bij thuiskomst kan teruggekeken worden op een zeer leerzame en prachtige reis.

IMG_3899  IMG_3900  IMG_3901

De competitie wordt vervolgens hervat met een overwinning in wedstrijd vijf op Uball (125-52). Ook wedstrijden zes en zeven tegen Basketbal Academie Limburg (78-109) en BA Zwolle (106-72) worden in winst omgezet. Het team wordt in de wedstrijd tegen Zwolle opgeschrikt door een snoeiharde val van Jayden. In een reboundgevecht klapt hij hard op de grond en daar blijft hij een aantal minuten bewusteloos liggen. Uiteindelijk blijkt gelukkig dat Jayden er met een hersenschudding van af komt en kan hij na een aantal weken weer aansluiten bij het team. Ondertussen blijft het team maar wedstrijden winnen en is bovendien het halen van de honderd punten eerder regel dan uitzondering. In wedstrijd acht tegen Rotterdam komen de mannen zelfs uit boven de 150 punten: 62-156. Voor Julian verloopt de maand december helaas wat minder: hij komt met zijn hand en pols in het gips terecht. Vervolgens wint het team ook de laatste drie wedstrijden van de eerste seizoenshelft lopen uit op een winstpartij: overwinningen op BV Noordkop (120-50), Lokomotief (101-85) en TBG Dragons (118-45) zorgen voor een ongeslagen status bij het ingaan van de winterstop. Deze welverdiende pauze luiden de mannen in met een kerstlunch na de laatste gewonnen wedstrijd tegen TBG Dragons. Een mooie afsluiting van een zeer leuke eerste helft van het seizoen.

mvb2017-09-17-0001

Spelersfoto’s en teamfoto: Mike van Bemmelen

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie