MU14 Jaaroverzicht deel 2

U14 Logo

Na de eerste seizoenshelft hadden de mannen de smaak goed te pakken. Het team was in ieder geval op de goede weg, getuige de ongeslagen status en de eerste plek in de U14-Eredivisie als gevolg. Tegelijkertijd kon er nog van alles gebeuren, want een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Het team heeft dat kunnen ervaren met de ongelukkige val van Jayden, die inmiddels gelukkig alweer aardig op de weg terug was.

Zodoende vervolgden de mannen hun weg. Voordat de competitie in 2018 werd hervat, stond nog het befaamde X-Mas Tournament in Kortrijk (en omstreken) voor de deur. Op woensdag 27 december vertrok het team richting Kortijk. De eerste wedstrijd op het toernooi verliep voorspoedig, maar in de tweede wedstrijd kwamen de mannen tegen een sterk Frans team te staan. Twee minuten voor tijd was er nog sprake van een voorsprong, maar uiteindelijk kon de winst niet worden gepakt. Door dit verlies was de negende plek het hoogst haalbare. De overige drie wedstrijden op het toernooi werden gewonnen (de laatste na een achterstand van zo’n 15 punten), waardoor deze negende plek veilig werd gesteld. Een gezellig toernooi en een mooie overgang naar de tweede helft van het seizoen.

IMG_4084 mvb2018-05-13-7050 IMG_4085

Het team gaat 2018 goed van start: in wedstrijd twaalf van het seizoen tegen New Heroes passeert het team meteen de 100 punten (45-102). Tegen MBCA wordt in de volgende wedstrijd de hoogste score van het seizoen bereikt: de mannen scoren maar liefst 161 punten (161-51). Boris scoort in deze pot een season high van maar liefst 49 punten en Max deelt een prachtige pass uit, die als een streep door de lucht gaat en voor twee van de 49 punten van Boris zorgt. De veertiende competitiewedstrijd levert ook winst op, ook al beginnen de mannen moeizaam. Tegen Celeritas Donar komen de mannen met 10-2 achter, maar plaatsen vervolgens een 26-0 run waarmee orde op zaken wordt gesteld (50-102). Deze overwinning betekent tevens de tiende wedstrijd op rij waarbij meer dan honderd punten zijn gescoord. Vervolgens is in wedstrijd vijftien Apollo voor de tweede keer dit seizoen de tegenstander. De Amsterdammers hebben na hun nederlaag tegen de Leidenaren alles gewonnen, waardoor deze ontmoeting een clash is tussen de nummers een en twee uit de U14-Eredivisie. In deze wedstrijd hebben de mannen het lastig, maar met een aantal rake schoten van Julian en een zeer goede wedstrijd van Bastiaan wordt de winst uit het vuur gesleept (91-82). Een week later weet het team in de zestiende wedstrijd van Uball te winnen (57-107), waarna er een maand gewacht moet worden voor de volgende competitiewedstrijd.

mvb2017-10-14-0204  mvb2017-10-14-0206  mvb2017-10-14-0232

Evaggelos                                                                                 Itai                                                                                Max

Basketbal Academie Limburg is in wedstrijd nummer zeventien voor de tweede maal dit seizoen de tegenstander. De eerste ontmoeting wisten de mannen met zo’n dertig punten te winnen, maar deze keer gaan alle remmen los. Max speelt een dijk van een wedstrijd en weet regelmatig zijn medespelers te vinden met goede passes. Boris deelt in deze wedstrijd een daadwerkelijk snoeihard block uit, nadat hij een lange sprint had getrokken van de andere kant van het veld. Er staat die dag geen maat op het team en met zestig punten wordt er gewonnen van de nummer drie van de competitie (119-59). In de twee daaropvolgende wedstrijden boeken de mannen overwinningen op Zwolle (34-134) en Rotterdam (133-48), waarna een leuke ontmoeting volgt met Hapoel Hari Jerusalem. Het team uit Israël komt voor de derde keer richting Nederland. Met een aantal eerstejaars MU16 spelers wint het team ook deze wedstrijd (100-62), maar leuker is nog het gezamenlijk eten dat daarna volgt. In een zeer vriendschappelijke sfeer zitten de mannen met elkaar aan tafel, waarna de Israelische ploeg verder het land in trekt om haar weg te vervolgen.

mvb2017-09-17-0077  mvb2017-09-17-0041  mvb2017-10-14-0205

Jochem                                                                                 Filippos                                                                                Julian

Een week later volgt in wedstrijd twintig met een aangepast team de confrontatie met BV Noordkop. Vijf spelers uit het team zijn verhinderd, maar desondanks boeken de mannen een zeer knappe overwinning (67-103). Bastiaan scoort een personal high van maar liefst 45 punten, maar ook de andere spelers laten zich van hun beste kant zien en pieken op het juiste moment. De spelers zorgen er zo voor dat het team ook na deze wedstrijd nog steeds ongeslagen is. De laatste twee competitiewedstrijden komt deze ongeslagen status niet meer in gevaar. Lokomotief wordt met veertig punten verslagen (118-77) en TBG Dragons vormt ook geen gevaar voor de mannen (34-138). De eerste plek in de competitie betekent dat in de halve finale van de Final Four het team uit moet komen tegen de nummer vier, Lokomotief.

mvb2018-05-13-7103  mvb2018-05-13-7074  mvb2018-05-13-7141

De eerste wedstrijd van de halve finale moeten de mannen naar Rijswijk. In het begin neemt Lokomotief een kleine voorsprong, maar al snel stellen de mannen orde op zaken. De rust wordt ingegaan met 15 punten voorsprong en na de rust bouwt het team de voorsprong gestaag uit naar 42 punten (61-103). In de slotseconde van de wedstrijd schiet Evaggelos nog ‘even’ vanaf de middenlijn richting de basket en geheel in de stijl van Lokomotief ploft de bal via het bord door het netje. De tweede halve finale wedstrijd beginnen de mannen ijzersterk en via een 12-3 voorsprong na 120 seconden volgt uiteindelijk een 87-56 overwinning. Met een doelsaldo van plus 73 plaatsen de mannen zich dus voor de finale van de Final Four. In deze NK-Finale is Apollo de tegenstander. De Amsterdamse ploeg neemt in het eerste part een voorsprong van 7 punten, maar de mannen komen in hetzelfde kwart nog langszij en sluiten het eerste kwart af met 1 punt voorsprong. In het tweede kwart loopt deze voorsprong verder op naar 7 punten met rust en al snel wordt in de tweede helft duidelijk dat de titel binnen is. De mannen winnen met overtuigend verschil deze wedstrijd (98-55) en kronen zich tot Nederlands Kampioen. Daarmee wordt de winnaar van deze finale het gehele TEAM, dat met elkaar en voor elkaar gestreden heeft voor deze prijs. Het seizoen is na deze wedstrijd echter nog niet ten einde: in juni gaat het team nog naar Kopenhagen om daar mee te doen aan het Copenhagen Invitational. Een klein toetje dus nog voor de mannen, na een gigantisch mooi en leuk seizoen.

mvb2018-05-13-7157

Spelersfoto’s en teamfoto: Mike van Bemmelen

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie