MU14 op het Copenhagen Invitational

U14 Logo

De mannen van de U14 hebben het afgelopen seizoen vele plekken bezocht. In augustus deden de mannen Düsseldorf en Antwerpen aan, waarna in oktober de beurt toeviel aan Athene: deze mooie reis staat in ieders geheugen gegrift. Vervolgens bezochten de mannen tussen kerst en de jaarwisseling onze zuiderburen in Kortrijk, om daar mee te doen aan het X-Mas Tournament. Tussendoor werden nog ‘even’ alle competitiewedstrijden gewonnen en wonnen de mannen in mei de finale om het Nederlands Kampioenschap. Maar… dat was nog niet alles.

Ruim een maand geleden stond namelijk nog een leuke activiteit voor de mannen op het programma: het team was uitgenodigd voor het prestigieuze Copenhagen Invitational, om daar te spelen tegen een aantal van de sterkste clubteams uit Noord-West Europa. Met behulp van de nodige financiële middelen vanuit Topsport Leiden en BS Leiden kon de reis voor dit ‘toetje van het seizoen’ plaatsvinden. Zodoende verzamelden de mannen (met een grote schare ouders) op donderdagavond 14 juni in vertrekhal 3 van Schiphol Airport. Na een prima vlucht kwam het team om 22.30 uur aan in Kopenhagen. De auto’s waar de mannen deze dagen in vervoerd zouden worden, werden opgehaald en daarna kon koers worden gezet naar de mooie appartementen in Ølsted. Eenmaal daar aangekomen, deelden de mannen de kamers in en zochten ze hun eigen appartement op.

Vrijdagochtend konden de mannen gelukkig eerst rustig ontbijten in hun eigen appartement, want de eerste wedstrijd stond pas gepland om 1 uur. De tegenstander in deze wedstrijd was Team Jylland, een regionaal selectieteam uit Denemarken. Meteen werd duidelijk dat er op dit toernooi sterke tegenstanders rondliepen: het Deense team startte fel en de mannen moesten juist nog wat op gang komen. Zo ontstond er snel een achterstand van zo’n twintig punten. In de tweede helft werd het gat verkleind tot acht punten, maar er kon nooit echt aan de winst worden geroken. Voor het eerst in 2018 verloren de mannen een wedstrijd: 77-91. Na de wedstrijd zocht het team een lokale supermarkt op, om daar voor wat snacks en voor het nodige vlees bij het avondeten te zorgen. De vrijdag zou immers worden afgesloten met een barbecue, waar alle meegereisde familie bij aanwezig was.

Voordat het zover was, traden de mannen nog aan voor hun tweede wedstrijd van het toernooi. De tegenstander kwam deze keer uit Zweden: Lobas Basket. Ook deze wedstrijd keken de mannen snel tegen een achterstand aan, maar nu kwam het herstel een stuk sneller dan in de eerste wedstrijd. Door hard te knokken, werd er in het derde kwart zelfs een voorsprong gepakt van vijf punten tegen deze latere finalist. In het vierde kwart was de energie op, waardoor de tweede nederlaag van het toernooi werd geleden: 67-81. Ondanks deze twee verliespartijen werd de dag uiteindelijk nog wel met een grote glimlach afgesloten: er moest tenslotte nog gebarbecued worden. Deze barbecue stond overigens in het teken van de verjaardagen van Boris, Filippos en Evaggelos: zij mochten namelijk gedurende deze toernooidagen hun geboortedag vieren. Na deze leuke avond en leerzame dag kropen de mannen (langzaamaan) hun bed in.

Op zaterdag mochten de mannen een beetje uitslapen. Na een goed ontbijt traden de mannen aan tegen de DC Timberwolves Vienna uit Oostenrijk voor hun derde wedstrijd van dit toernooi. Al snel namen de mannen een grote voorsprong en deze werd naarmate de wedstrijd vorderde verder uitgebouwd tot een 116-54 overwinning. Door deze ruime overwinning werden de mannen derde in de poule en werd de halve finale helaas niet gehaald. Het betekende wel dat de tweede wedstrijd van deze dag gespeeld werd tegen een nummer twee uit een andere poule. Deze tegenstander werd Høgsbro uit Zweden. Na een begin waarin beide partijen elkaar maar weinig ontliepen, kon er stukje bij beetje een voorsprong worden gepakt. Het Zweedse team drong in de tweede helft nog even aan, maar met een aantal snelle aanvallen en mooie scores werd in het laatste kwart orde op zaken gesteld: met een 46-63 eindstand pakten de mannen de tweede overwinning van de dag. ’s Avonds werd er afgesloten met een aantal pizza’s en het overgebleven vlees van de dag ervoor, waarna alweer voor de laatste keer op dit toernooi de nachtrust werd gepakt.

Op de slotdag moesten de mannen vroeg uit de appartementen zijn om de vijfde en laatste wedstrijd te spelen. De tegenstander, Team Jylland, kwamen we ook al tegen in de poulefase, alleen de inzet was nu anders: de vijfde plek stond op het spel. De mannen startten deze keer een stuk scherper en blijven lange tijd aan de goede kant van de score. In het derde kwart staan de mannen tien punten voor, maar dan slaat de vermoeidheid toe. Het Deense team schakelde juist een tandje bij en daar waren de mannen niet tegen bestand: met 65-72 werd deze wedstrijd verloren en zodoende eindigden de mannen op een zesde plek (van de twaalf) op dit sterk bezette toernooi. Na de wedstrijd ging het team nog de finale van het toernooi bekijken tussen Lobas Basket, waartegen was gespeeld in de poulefase, en AIK Basket uit Zweden. Na een spannende finale, die pas werd beslist na overtime, wist AIK Basket de overwinning uit het vuur te slepen. Vervolgens namen de mannen afscheid van de sporthal en werd er koers gezet richting het vliegveld. Tussendoor werd nog even gestopt bij de KFC, maar daarna moest het team toch echt het vliegtuig in. Met een uur vertraging en een harde landing kwam het team weer aan in Nederland. Zo kwam er een einde aan een mooi en lang seizoen. On to the next one!

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie