MU16-2 na overtime onderuit tegen Rotterdam 77-81

MU16-2 heeft het net niet gered afgelopen zaterdag 6 april in de sleutelwedstrijd tegen Rotterdam MU16-1. Vanwege het gemis van Evaggelos -schoolreis naar Rusland – werd Julian pointguard en vulde Matthijs de starting five aan (verder Jimi, Julian, Max en Thijs). BS Leiden had een goede start, liep uit naar 25-11, maar zag vervolgens de tegenstander 6 punten terugkomen op het einde van het eerste kwart: 25-17. Ook in het tweede kwart liep het aanvankelijk prima en werd de grootste voorsprong bereikt: 38-22. Ook nu toonde Rotterdam in het laatste gedeelte van het kwart veerkracht en vocht zich terug tot een ruststand van 40-31. Omdat inmiddels de foutenlast bij Leiden opliep en een aantal spelers al op 3 persoonlijke fouten stonden kon er wat minder fel verdedigd worden. Dit was te zien in het derde kwart toen we wel bleven scoren, maar we ook veel meer inside scores en offensive rebounds moesten toestaan. De marge was halverwege het kwart op 56-47 nog in tact, maar in het vervolg kroop Rotterdam dichterbij: einde derde kwart 65-59.

Het vierde kwart werden eerst de scores nog uitgewisseld en kwam een score van 70-63 op het bord. Maar vervolgens kreeg Leiden de bal er niet meer in. Rotterdam dichte het gat en kwam op 5 minuten voor het einde langszij 70-70. De slotfase was nagelbijtend spannend en frustererend want beide teams kwamen nauwelijks meer tot scoren. BS Leiden pakte nog een keer de leiding 72-70 maar de Rotterdammers kwamen in de laatste minuut opnieuw gelijk. 72-72 en dus verlengen. Ook daarin gaven de partijen elkaar aanvankelijk nauwelijks een duimbreed toe tot 77-77. Uiteindelijk besliste Rotterdam de wedstrijd in haar voordeel via twee inside scores.

Door dit verlies zakt Leiden terug naar de 4e plaats in de 2e divisie B. Komende zaterdag kan de laatste wedstrijd tegen Almonte worden benut om het chagrijn van ons af te spelen. Wie weet kan Rotterdam dezelfde dag ook BAL verschalken en worden we toch nog 3e.

Stats: Matthijs 22pt, Thijs 15pt (6 rebounds, 4 assists), Max 14pt, Julian 13pt (4 assists), Jochem 7pt, Jimi 4pt (6 rebounds, 2 blocks), Xander 2pt.
schotpercentages: FT 58%, 2pts 52%, 3pts 19%

 

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie