MU16-2 recht rug en verslaat Rotterdam 71-61

De mannen van 16-2 hebben zich hersteld van de kansloze nederlaag verleden week tegen koploper Binnenland. In het Houtkwartier werd op 26 januari aangetreden tegen Rotterdam, de nr 3 uit de competitie. In november was de uitwedstrijd met 77-68 verloren, nu thuis slaagde BS Leiden er wel in zich onder de Rotterdamse press uit spelen en boekte na een intense en spannende wedstrijd de overwinning. Het talrijk opgekomen publiek kreeg gelijk om tot het eind te blijven zitten. Klasse dat het team zich met zoveel energie en intensiteit herpakte na de opdoffer van vorige week. Daarmee staat BS Leiden weer stevig op de tweede plaats in de 2e divisie B.

De eerste twee kwarten gingen gelijk op: 18-18 na het eerste kwart en 34-33 bij rust. BS Leiden had zeker het beste basketball, met goede passing en teamplays. De afronding liet echter te wensen over, te veel werd een moeilijke onderhandse poging of twijfelachtig afstandsschot genomen, te weinig hoog & hard inside de basket aangevallen. Morris onderscheidde zich hiervan in positieve zin door twee 3-punters raak te schieten. Bij de defensieve rebound lieten we ons de kaas veel van het brood eten door de fysiek wat sterkere Rotterdammers, maar ook hun afwerking was niet zuiver en daarnaast gaf Rotterdam veel unforced turnovers kado, zodat de game in evenwicht bleef.

In het derde kwart werd wel fanatieker door Jimi, Thijs en Julian inside naar de basket gegaan en sloot de Leidse defense zich. Zo sloop Leiden weg naar 51-42. Dat het ergens om ging bleek in het vierde kwart, waar beide teams al na twee minuten in foutenlast kwamen. Xander gaf zijn sterke optreden van het derde kwart een nog beter vervolg in het vierde en tekende 9 punten aan in het laatste kwart. Die waren hard nodig, want de Rotterdammers drongen aan en kwamen terug tot 56-55 met nog 6 minuten te gaan. Een daarop volgende Leidse 10-1 run bezegelde tot opluchting van alles wat Leiden steunde vervolgens de wedstrijd. Daarna werden nog wat vrije worpen uitgewisseld om de eindstand op 71-61 te bepalen. Thijs noteerde zijn 4e double double dit seizoen met 13pt en 14 rebounds en kon pronken met de hoogste Leidse efficiency score in deze game.

Scores: Jimi 13, Thijs 13 (14 rebounds), Xander 13, Morris 8, Julian 7, Evaggelos 6 (5 assists), Matthijs 5, Max 4 (5 steals), David 2.

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie