MU16-2 verliest van BAL en moet 2e plaats prijsgeven

MU16-2 moest afgelopen zaterdag 9 maart, na een intense wedstijd die eindigde in 82-89, haBSL M16-2 2018-19ar 2e plek in de 2e Divisie B prijsgeven aan BAL. Omdat BAL onlangs ook koploper Binnenland wist te verrassen, liggen de kaarten voor plek twee (Binnenland is niet meer in te halen) nu opeens in Limburgs voordeel en moet BS Leiden de resterende 5 wedstrijden in de achtervolging. De winst van BAL was over de hele wedstrijd gezien niet onverdiend, maar bijna slaagden de Leidse mannen erin om aan het einde de wedstrijd nog te kantelen.

BAL MU16-2 was versterkt met ‘bankers’ uit hun 16-1 team afgereisd naar het Houtkwartier. Leiden startte echter messcherp. Met een press werden de lange Limburgse centers aanvankelijk ver van onze basket weg gehouden. De door coach Marco Pikaar uitgedachte taktiek werd prima uitgevoerd, getuige onder meer 12 steals in het eerste kwart dat met 22-16 werd afgesloten, waarbij Julian al op 10 punten stond. Aan het begin van het tweede kwart werd deze lijn doorgezet en liep Leiden uit naar 35-26, Morris onderscheidde zich met een heerlijk drietje en twee scores vanuit de bucket. Daarna viel het minuten lang stil aan Leidse kant en vocht BAL zich terug in de game. De Limburgse centers deden hun sloperswerk onder de basket en er vielen een aantal loepzuivere drietjes. Via een ruststand 35-36, liepen de Limburgers in het derde kwart verder uit naar 35-41, een 0-15 run. Leiden pikte vervolgens een paar minuten aan, maar geleidelijk drukte BAL door. Met de grootste moeite slaagden de Leidse mannen er nog een tijdje in rond de 10 punten te blijven tot aan het einde van het derde kwart nog een 0-5 run volgde: 51-64. Het laatste kwart ging op dezelfde voet door en met 59-77 leek de wedstrijd gedaan. Plots stonden de Leidse mannen nog een keer op. Jimi en Julian kwamen op schot en binnen no-time werd er een 14-0 run uitgeperst tot 73-77 met nog 3 minuten wedstrijd. Een time-out van BAL en de 5e P van Julian stopte het Leidse momentum, al kwam er met een fraaie fadeaway score in de schotklok-buzzer van Thijs op 76-81 nog even hoop in de Leidse harten. De scoringsmachine van de Limburgers bleef echter draaien, zodat Leiden niet dichterbij kon komen: 82-89 eindstand.

Al met al een intense wedstrijd waar veel van het incasseringsvermogen werd gevraagd, ook omdat sommige arbitrale calls -of juist uitblijven daarvan- niet zo strookte met de Leidse inschatting van de situatie. Klasse dat de mannen zich in het vierde kwart nog de energie vonden om zich op te richten en terug te knokken in de wedstrijd.

Stats: Julian 19pt (3 assists), Jimi 14pt, Morris 13pt, Thijs 13pt (9 rebounds), Max 8pt, Matthijs 6pt, Evaggelos 4pt (6 steals), Jochem 3pt, Xander 2pt.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie