MU16-2 wint voor de 3e keer van Black Eagles MU16-1

MU16-2 boekte een regelmatige overwinning tegen de nummer laatst van de competitie Black Eagles uit Rosmalen: 93-60. MU16-2 heeft zeker betere wedstrijden gespeeld dit seizoen. Een aantal spelers werd gisteravond tijdens de Leidse sportverkiezingen nog eens in het zonnetje gezet als kampioen van Nederland MU14. Dat werd laat, maar of dat een rol speelde? Een betere verklaring lijkt dat coach Marco Pikaar deze partij aangreep om flink door te wisselen en eens zelf press te spelen, iets wat we niet zo vaak doen dus dat is wennen. De uitvoering van de press was soms prima met snelle steals en easy points, maar de tegenstander wist ook een flink aantal malen een makkelijke break te lopen wanneer niet alle 5 spelers alert en scherp genoeg meededen.

In het eerste kwart liep Leiden snel uit naar 12-2, waarna verder de punten onderling uitgewisseld werden, eindigend op 30-18. In het tweede kwart werd de voorsprong uitgebouwd naar 54-34. Het derde kwart sloot af op 77-48, inmiddels gooide Leiden er ook flink de beuk in, getuige 11 fouten, waarbij Morris en Matthijs op scherp kwamen te staan, al haalde iedereen uiteindelijk het einde van de wedstrijd. Hoogtepunt in dit kwart was een assist over-de-hele van Max op Thijs, die zijn lay-up vervolgens keurig door het netje liet glijden. Max had sowieso prachtige stats deze wedstrijd, zowel in de rebound, assists als scores en mocht zich uitblinker noemen. Ook in het vierde kwart bleef BS Leiden de tegenstander duidelijk de baas en werd de voorsprong nog wat uitgebouwd tot de eindstand 93-60.

Het Leidse samenspel was secuur, het aantal turnovers met 12 zeer laag, iets wat ook te maken had met de afwachtend en statisch verdedigende tegenstander (slechts 6 p’s over de hele wedstrijd). Daar stonden 24 Leidse steals tegenover, waarin Evaggelos (7) en Julian (4) het voortouw namen.

Leiden is daarmee alle drie de keren deze competitie de Black Eagles ruim de baas en verstevigt met deze overwinning haar 2e plaats in de 2e divisie met 9 overwinningen in 12 games (75%).

Scores: Max 18 (5 assists), Julian 15, Evaggelos 12 (7 steals), Matthijs 12, Jimi 10, Thijs 8 (7 rebounds), Jochem 6, Xander 8, David 4

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie