MU16-3 eenvoudig langs Zoebas

Voor MU16-3 is het wachten op de allesbeslissende (thuis)wedstrijd op 7 april tegen Jumpers. Als er geen gekke dingen gebeuren gaat het in dat duel rechtstreeks om het kampioenschap. In aanloop naar die ‘must-win’ wedstrijd treft BS Leiden tegenstanders, die niet al te veel problemen mogen opleveren.

Dat was afgelopen zaterdag dan ook niet het geval tegen Zoebas in Zoetermeer. Weliswaar was dit het eerste team van de thuisclub en was er voor de jaarwisseling gespeeld tegen het derde, maar ook de besten van Zoebas waren een maatje te klein. Het was vooral een kwestie van concentratie.

Door de voorjaarsvakantie ontbraken twee lange mannen (Duko en Timber) en daarom werd een beroep gedaan op Bastiaan en Max van de MU14-1. Beiden konden daarmee alvast een beetje wennen voor volgend seizoen, wanneer ze een leeftijdsgroep hoger gaan spelen. Het kostte ze geen enkele moeite.

Erg moeilijk had BS Leiden het niet. Heel even, in de eerste minuten, bleef Zoebas bij en kwam zo waar een puntje op voorsprong. Met een time-out werd de focus teruggehaald en daarna was het een kwestie van gewoon lekker blijven spelen en duidelijk maken wie de beste ploeg was. De 12-11 achterstand werd snel omgezet in 12-18 aan het einde van het eerste kwart.

Via 11-23 in het tweede kwart, afgesloten met een heuse ‘buzzer beater three’ van Xander, was het bij de rust 23-41 en dus in de tweede helft een kwestie van verder uitbouwen. Dat gebeurde met soms prima aanvallen en een verdedigingsvorm, die andermaal werd geoefend met het oog op Jumpers. 31-57 was het aan het einde van het derde kwart en tenslotte ging 45-82 als eindstand de boeken in.

Zoebas MU16-1 – BS Leiden MU16-3  45-82 (12-18, 11-23, 8-16 en 14-25).
Scores: Jimi 16, David 13, Xander 12, Amara 10, Thijs 10, Bastiaan 10 en Max 7.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie