MU18-1 blijft ongeslagen bovenaan

U18 logo verslagHet U18-team van ZZ Leiden wist ook de vijfde achtereenvolgende wedstrijd te winnen. In Leiden werd Crackerjacks verslagen met 104-61. Deze wedstrijd had een naar moment want al naar 4 minuten moest Nezar met een enkelblessure naar de kant gedragen worden. We hopen dat de blessure meevalt en dat Nezar er snel weer bij is.

In het eerste kwart werd er aanvallend prima gespeeld. Crackerjacks ging vrij snel in een zone staan, hier hadden we goed op getraind. De basket werd dan ook regelmatig gevonden. De problemen zaten hem niet zozeer in het aanvallen maar zoals bijna elke week wel het geval is bij de verdediging. Te makkelijk konden de mannen uit Amersfoort scoren, het eerste kwart werd afgesloten met een 22-17 voorspong voor de Leidenaren. Het tweede kwart was rommelig en toonde eigenlijk hetzelfde beeld als het eerste kwart. Het enige verschil met het eerste kwart was dat het aanvallend slordig was wat de Leidenaren lieten zien. Er werden veel open schoten gemist en ook een behoorlijk aantal lay-ups. Desondanks wist ZZ Leiden het kwart te winnen met 25-16 waardoor de ruststand 47-33 werd in het voordeel voor ZZ Leiden.

In de rust heb ik aangegeven dat er beter verdedigd moet worden. Dit is iets waar we al een tijd op trainen maar wat niet terug te zien is in de wedstrijden. De focus die er in het begin van de voorbereiding was, samen met de scherpte, die is er op dit moment bij vlagen. Wij zullen echt stappen moeten maken als het gaat om communicatie en verdedigen. Als wij onze verdediging weer op orde krijgen zoals we het kunnen dan komt het goed.

Het derde kwart toonde exact het zelfde beeld als de eerste helft. Bij vlagen leuke aanvallen maar ook met regelmaat heel erg slordig. Een positieve kanttekening was dat iedereen wist te scoren. Er werd vaker gewisseld waardoor iedereen de kans kreeg om zijn moment te pakken in de wedstrijd. Dit pakte voor sommige spelers goed uit. Het derde kwart werd gewonnen met 26-16. Het vierde kwart werd er iets beter verdedigd waardoor er meer steals werden gepakt. Dit resulteerde in een kwartstand van 31-12 in het voordeel van de Leidenaren. Eindstand 104-61.

Topscorers: Jeffrey 28pt, Tijmen 22pt, Big Mees 14pt (13 reb), Isai 13pt (10 reb, 8 assist)  en Mees S. 11pt

Al met al ben ik tevreden over de wedstrijd. We werken dit jaar met bijna allemaal eerstejaars en voor sommige jongens is het tempo lastig bij te benen als het gaat om aanvallen maar vooral bij het verdedigen. We zullen komende week hard trainen en ons goed voorbereiden op de wedstrijd van aanstaande zaterdag om11:00 uur in Amsterdam tegen Apollo. Wij staan bovenaan, Apollo staat 2e met een wedstrijd minder gespeeld. Het belooft dus een mooie confrontatie te worden dus alle support is welkom. Edwin.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie