MU18-1 komt net te kort tegen Apollo in Amsterdam.

U18 logo verslag

Een ietwat gehavend ZZ Leiden wist zaterdagochtend net niet te stunten tegen Apollo. Leiden miste Nezar die vorige week hard door zijn enkel ging. Bovendien waren Joël en Mees S. bijna de hele week afwezig vanwege schoolactiviteiten. Apollo had voor de zekerheid toch maar wat jongens opgeroepen uit de U21. Dat is toch een groot compliment voor de jonge ZZ Leiden-selectie. Er werd nipt verloren met 78-73.

In het eerste kwart ging Leiden goed van start. De afgesproken spelletjes werden goed uitgevoerd waardoor er prima gescoord werd. Verdedigend was het bij vlagen goed en op sommige momenten rommelig. Dit in combinatie met de sterke one on one aanval van Apollo zorgde ervoor dat Apollo soms te makkelijk kon scoren. Hierdoor werd het eerste kwart gewonnen door Apollo, stand 18-15 in het voordeel van Apollo. Het tweede kwart ging wederom gelijk op. Leiden kwam een aantal maal prima door met fastbreaks en goede aanvallen. In het tweede kwart werd duidelijk waarom Apollo Siem Uijtendaal uit de U21 erbij gehaald had. Hij was lastig af te stoppen in zijn one on one aanval waardoor hij een aantal maal goed door kwam. Ook vielen zijn schoten op belangrijke momenten goed. Maar mede door het goede teamspel van Leiden wisten de Leidenaren dit kwart te winnen met 19-22 waardoor de ruststand 37-37 werd.

In de rust heb ik de jongens een compliment gegeven over de manier waarop we spelen. We zijn scherp en fel. De enige verbeterpunten zijn het communiceren in de verdediging en wat slimmer spelen in de aanval op bepaalde momenten. We weten dat deze jongens 1 tegen 1 sterk zijn omdat ze snel en handig zijn met de bal en dan moet je iets meer ruimte laten voor jezelf in de verdediging. Van tevoren heb ik aangegeven dat we deze wedstrijd alleen kunnen winnen als onze verdediging 100% in orde is. Daarnaast had ik de boodschap meegeven om scherp aan het derde kwart te beginnen.

Het derde kwart begon verdedigend goed voor Leiden. Er werd fel verdedigd waardoor er moeilijk gescoord kon worden. Aan beide kanten werd er slordig aangevallen waardoor er toch wat turnovers ontstonden. Het ging wederom het derde kwart gelijk op. Als Leiden een goede score maakte dan deed Apollo middels hun 1 tegen 1 aanval meteen wat terug. Leiden nam halverwege het kwart een klein voorsprongetje van 5 punten maar zoals gezegd werd dat gaatje snel weer gedicht door Apollo. Het derde kwart werd door Apollo gewonnen met 20-19 waardoor de tussenstand 56-57 werd in het voordeel van Apollo. In het vierde kwart kon het beide kanten op. Om en om werd er gescoord bij beide ploegen. Waar Leiden als team bleef spelen werd er bij Apollo continu 1 tegen 1 gespeeld. Halverwege dit kwart kregen de Leidenaren het toch lastig met de individuele klasse van Apollo. Desondanks bleef het verschil gelijk tot aan 1:30 voor het einde. Stand was 71-71 en een snelle aanval werd ingezet door Apollo. Een scherpe pass naar de hoek zorgde voor een open driepunter die zuiver raak geschoten werd. Stand 74-71 met ongeveer nog 1 minuut op de klok. Een tegenscore van Leiden zorgde voor 74-73 met nog luttele seconden te spelen. Een snelle fout was nodig om balbezit te krijgen. Twee vrije worpen voor Apollo die beiden werden gemaakt. Stand 76-73 voor Apollo, Leiden balbezit met nog 4 seconden op de klok. De lange pass werd veel te hard gegooid waardoor de kans verkeken was om nog een driepunter te maken. Er werd nog een fout gemaakt en die vrije worpen werden benut door Apollo, eindstand 78-73 in het voordeel van Apollo.

Topscorers: Tijmen 19pt, Jeffrey 17pt en Kevin 17pt

Ik ben ongelofelijk trots op de jongens. Een compleet Apollo met aanvulling van U21 en wij met een geblesseerde Nezar en een niet ideale voorbereiding deze week, echt mijn complimenten. Er is keihard gewerkt door iedereen. Het waren de details die ervoor hebben gezorgd dat we deze wedstrijd net niet wisten te winnen. Ik heb veel positieve dingen gezien en daar gaan we op voortborduren. Volgende week staat Dutch Windmills op het programma om 15:00 uur in Houtkwartier. Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie