MU18-1 verliest in Wijchen na twee keer overtime

U18 logo verslag

Na het stevige verlies van vorige week tegen Landstede moest er deze week gewonnen worden om voor te kunnen blijven op de concurrenten. Echter liep het anders dan gepland. TBG Dragons won verrassend na een dubbele overtime met 96-93.

Het eerste kwart begon de Leidse formatie stroef. Aanvallend was het lastig omdat de thuisploeg stevig verdedigende. Waar het scoren bij de Leidenaren stroef ging liep het een stukje beter bij TBG. Driepunters vielen goed waardoor er door de thuisploeg een voorsprong werd genomen. Het eerste kwart werd gewonnen door TBG met 16-10.

Het tweede kwart werd het aanvallend een stukje beter bij de Leidse ploeg. Waar er in het eerste kwart toch redelijk wat lay-ups werden gemist vielen deze in dit kwart wel goed. Echter bleef het redelijk goed draaien bij TBG Dragons aanvallend gezien. ZZ Leiden had duidelijk moeite om de 1 tegen 1 te stoppen. Het tweede kwart werd met een gelijke stand afgesloten 18-18, ruststand 34-28 in het voordeel voor TBG Dragons.

In de rust heb ik aangegeven dat we slimmer moesten gaan spelen. Dat de scheidsrechters deze middag niet in ons voordeel fluiten mag duidelijk zijn. Dit betekent dat je extra verstandig moet gaan spelen. Slimmer aanvallen en geduld hebben in de aanval, verdedigend zal er een tandje bij moeten willen we deze wedstrijd naar ons toetrekken. Keyword is dat we als team moeten blijven spelen, goed moeten communiceren en net iets meer moeten geven dan 100% inzet. Dat was de boodschap voor de tweede helft.

Het derde kwart werd er scherp gestart, een aantal driepunters van Tijmen zorgden voor een kleine voorsprong voor het eerst in de wedstrijd. Ondanks dat het aanvallend ineens ging lopen bij de Leidenaren bleef TBG Dragons in het spoor. Het derde kwart werd gewonnen door ZZ Leiden met 17-27, stand aan het eind van het derde kwart 51- 55 in het voordeel van ZZ Leiden.

Het vierde kwart begon wederom zoals de eerste twee kwarten. Echter vonden de beide heren van de arbitrage het kennelijk ook erg spannend worden want ZZ Leiden kreeg werkelijk niets mee als het gaat om fouten die gemaakt werden tijdens lay-ups. Daarentegen werd werkelijk alles afgefloten wanneer de thuisploeg richting basket ging. Neemt niet weg dat de Leidenaren zelf verantwoordelijk waren voor het feit dat TBG Dragons in het spoor bleven. Met nog 10 seconden op de klok, balbezit en een stand van 72-71 in het voordeel van TBG dragons gooit Isai een heerlijke driepunter binnen waardoor er nog 7,2 seconden te spelen zijn en er ineens 72-74 op het bord staat in het voordeel van ZZ Leiden. Er wordt een time out genomen door TBG Dragons. In de time out geef ik aan geen fout maken en alles switchen. De bal wordt op midcourt ingenomen de guard van TBG krijgt de bal, gaat 1 tegen 1 en schiet de bal in de zoomer raak: 74-74 dus overtime.

In de eerste verlenging ging het spel heen en weer als het gaat om slordige aanvallen. Wederom was het lastig scoren voor beide ploegen omdat er scherp verdedigd werd aan beide kanten. Met slechts 4 seconden op de klok en een stand van 79-81 in het voordeel van de Leidenaren wordt er een noodschot genomen door TBG Dragons, de rebound valt in handen van een TBG-speler,  big Mees staat rechtop met zijn handen en de speler van TBG gooit uit onmacht de bal richting ring en ja hoor in de zoomer fluit de scheidsrechter voor een fout. Ongelofelijk maar waar: twee vrije worpen voor TBG Dragons. De speeltijd is voorbij en de twee vrije worpen worden ijskoud binnen geschoten. Dus wederom verlengen.

De tweede verlenging was wederom stuivertje wisselen waarna TBG aan het langste eind trok. De eindstand werd uiteindelijk 96-93 in het voordeel van TBG Dragons waardoor ZZ Leiden een duur punten verlies leed.

Topscorers: Tijmen 33pt (10 rebounds) big Mees 16pt Jeffrey 14pt Kevin 12pt (14 rebounds) Nezar 9pt (12 rebounds)

Na de wedstrijd was ik behoorlijk teleurgesteld richting het team. We geven zoveel weg als het gaat om verdedigen dat we het onszelf enorm moeilijk maken. En dan maakt het niet uit tegen welk team je speelt. Ik heb aangeven dat het enorm duur punten verlies is mede omdat BAL verloren heeft in eigen huis van het toch sterk opkomend Landstede. Hierdoor is onze voorsprong van 4 punten verdwenen als sneeuw voor de zon. Het betekent nu dat er in het tweede deel van de competitie geen fouten meer gemaakt mogen worden. We zullen alle wedstrijden moeten winnen willen we uitzicht houden op de final-four. Dit zal absoluut geen makkelijke opgave worden.
Eerst hebben wij na Kerst een toernooi in België en daarna een weekje rust. Ik wil iedereen alvast fijne Kerstdagen toewensen en tot volgend jaar.
Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie