MU18-1 verliest van fel Landstede

U18 logo verslag

Het U18 team van ZZ Leiden heeft zondag 9 december met ruime cijfers verloren van Landstede. In Zwolle werd het 83-63 voor Landstede.

Allereerst mijn complimenten aan Landstede voor het tijdstip waarop ZZ Leiden moest aantreden. Zondag om 12:00 uur spelen is natuurlijk niet een gewenst tijdstip om te spelen. Er was aan het begin van de competitie gevraagd het tijdstip te verplaatsten vanwege de reistijd. Echter werd dit verzoek weggewimpeld door Landstede en moest er dus gewoon gespeeld worden om 12:00 uur in Zwolle. Wat mijn verbazing schetste was dat ik de U16 van Landstede gewoon na onze wedstrijd zag spelen waardoor ik mij toch afvroeg waarom dit niet omgedraaid kon worden. Het betekende in ieder geval voor ZZ Leiden dat er vroeg vertrokken moest worden vanuit Leiden. Dat het te vroeg was voor de ploeg bleek al heel snel bij de start van het eerste kwart.

Het eerste kwart werd er veel te slap gespeeld. Verdedigend zat het gewoon niet goed in elkaar. Landstede dicteerde op alle fronten. Zoals wel vaker het geval is bij ZZ Leiden worden er te vaak lay-ups gemist waardoor je de tegenstander kans geeft om uit te lopen. Landstede maakte hier dankbaar gebruik van en liep uit naar een kwartstand van 23-10.
Het tweede kwart werd het qua aanvallen een tikje beter doordat er nu wel gescoord werd. Echter was het verdedigend gewoonweg niet goed. Landstede was scherp en speelde alsof het hun laatste kans was om aansluiting te houden bij de bovenste vier. Zwolle bezit momenteel de 5e plek, 2 punten achter de nummer 4 BAL. ZZ Leiden bezit momenteel de 3e plek met 4pt voor  punten op Landstede. De bovenste 4 plekken geven aan het eind van het seizoen recht op play offs. ZZ Leiden speelde veel te doorzichtig en niet creatief genoeg waardoor het verschil behoorlijk snel opliep. Het tweede kwart werd wederom gewonnen door Landstede met 24-17 waardoor de ruststand maar liefst 47-27 werd in het voordeel voor de thuisploeg.

In de rust heb ik aangegeven dat er echt gevochten moet worden willen we nog een kans maken. Ik heb aangegeven dat Landstede alles doet om aansluiting te houden en dat dat op deze manier vrij eenvoudig gerealiseerd gaat worden. Bijna 50 punten weggeven bij rust is gewoon belachelijk veel. Vooraf heb ik aangegeven dat deze wedstrijd wordt gewonnen door het team dat het beste verdedigd. Speel slimmer, speel punt voor punt en ga goed verdedigen met elkaar was mijn boodschap. Doe je dat niet dan gaan we er keihard vanaf. Mijn advies was tevergeefs deze middag. Het zat er gewoonweg niet in. Landstede denderde gewoon door in het derde kwart. Alles verliep goed bij de Zwollenaren en bij ZZ Leiden verliep het gewoon moeizaam.

Het derde kwart werd wederom met dikke cijfers gewonnen door Landstede namelijk 22-14 waardoor de wedstrijd zo goed als was gespeeld. Het vierde kwart heeft ZZ Leiden geprobeerd wat het kon maar het mocht niet baten. Landstede was deze middag gewoon beter. Het vierde kwart werd wel gewonnen door de Leidenaren met 14-22 waardoor de eindstand 83-63 werd.

Topscorers: Jeffrey 15pt, Tijmen 11pt

Ik ben redelijk teleurgesteld als ik zie hoe we hebben gespeeld. Er zat gewoon geen teamspirit in deze middag. De dingen die we de hele week hebben getraind zag ik niet terug. Daarnaast was de vechtlust zoals we die normaal wel hebben totaal niet aanwezig. Soms heb je van die wedstrijden erbij en dit was er zo eentje. Als je niet scherp bent en dan tegen een degelijke ploeg als Landstede speelt dan verlies je dik en dat is gebleken. Het enige wat we kunnen doen is hiervan leren en zorgen dat we de draad weer goed oppakken. Volgende week spelen we de laatste competitiewedstrijd van dit jaar uit in Wijchen tegen TBG Dragons. Ook dit zal geen makkelijke wedstrijd worden maar de winst moet wel mee naar Leiden worden genomen om een goede uitgangspositie te houden.
Fijne feestdagen alvast voor iedereen. Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie