MU18-1 wint voor de vierde keer op rij

U18 logo verslag

U18 wist zaterdagavond met ruime cijfers te winnen van Crackerjacks uit Amersfoort. Het werd 62-89 voor de Leidenaren.

Het eerste kwart werd er goed gestart. Aanvallend zag het er prima uit. Een aantal flitsende breaks zorgden al snel voor een voorsprong van 10 punten. Het eerste kwart werd gewonnen met 16-26. Het tweede kwart kwam iedereen aan spelen toe. Echter kwam dit de verdediging niet altijd goed van pas. Slordigheden zorgden ervoor dat Crackerjacks bij vlagen te makkelijk konden scoren. Aanvallend liep het allemaal wel. Ook toen Crackerjacks in een zone stapten wisten de mannen uit Leiden de basket prima te vinden. Ook het tweede kwart werd gewonnen met 20-23 waardoor de ruststand 36-49 werd in het voordeel voor Zorg en Zekerheid Leiden.

In de rust heb ik aangegeven beter te gaan verdedigen. Bij vlagen scoren ze veel te makkelijk. Iedereen komt vandaag aan bot qua spelen dus zorg dat je ready bent als je er in komt. Speel slim en deze twee punten zijn binnen.

Het derde kwart werd er scherp gestart en werd de voorsprong uitgebreid. Een strakke verdediging zorgde ervoor dat Crackerjacks er niet meer aan te pas kon komen. Wederom werd er veel door gewisseld zodat iedereen minuten kon maken. Het derde kwart werd gewonnen met 6-18 waardoor de stand na drie kwarten 42-67 werd voor Zorg en Zekerheid Leiden. Het vierde kwart was een formaliteit. Aanvallend zit het de laatste weken prima, verdedigend proberen we vooruitgang te boeken. Het laatste kwart was de verdediging erg slordig. De wedstrijd was al gespeeld en dat was duidelijk te zien. Het vierde kwart werd gewonnen met 20-22. Eindstand 62-89 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Topscorers : Kevin 20pt, Jeffrey 18 pt, Tijmen 13pt en Nezar 12 pt

Een vrij eenvoudige overwinning met een hoop leuke momenten. Enige waar ik moeite mee had was de verdediging, bij vlagen niet echt goed. Het is ook niet heel erg raar als het zo makkelijk gaat. Dan is de concentratie ook niet altijd even scherp meer ook al zou dat niet mogen. Een pluspunt vond ik het meespelen van U16 speler Vincent. Hij speelde met zelfvertrouwen en wist 4 punten te maken vanuit schoten. Mees Schollaardt speelde een prima eerste helft waardoor ik zijn potentie weer naar boven zag komen. Komende week zullen we keihard trainen want dan staat de topper tegen Apollo op het programma. Apollo staat momenteel stevig op de eerste plek, Triple Threat staat op de tweede plek en wij staan derde met 2 punten voor op Zwolle (vijfde plek), BAL staat op de vierde plek. Winnen betekent steviger op de derde plek en de 6 punten achterstand op Apollo worden dan 4 punten. Bovenin is het dus spannend: vijf ploegen zijn nog in de race voor de Final Four. Dus kom ons zaterdag steunen tegen Apollo 15:00 uur in het Houtkwartier. Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie