MU18-1 wint met monsterscore van Feyenoord Rotterdam

U18 logo verslagAfgelopen zaterdag wist ZZ Leiden in een goed gevuld Houtkwartier kinderlijk eenvoudig te winnen van Feyenoord Rotterdam. De Leidenaren zijn geen moment in gevaar geweest en wisten te winnen met maar liefst 121-43.

Vanaf de start was duidelijk dat ZZ Leiden klaar was om te spelen. Er werd strak verdedigd en met een hoog tempo gespeeld. Door de strakke verdediging werden er veel steals gepakt waardoor de ene fastbreak na de ander gelopen kon worden. Binnen een aantal minuten was het duidelijk dat Rotterdam deze middag geen aanspraak kon maken op de overwinning. Het eerste kwart werd ruim gewonnen met 27-14

Het tweede kwart ging de machine aan Leidse kant pas echt lopen. Met regelmaat werden aanvallen gelopen om van te smullen. Helemaal uitgespeeld met een mooie score als beloning. De verdediging stond goed en de afspraken werden goed nagekomen. Door het grote krachtsverschil kon iedereen minuten maken. Het tweede kwart werd gewonnen met 30-7. De tussenstand was 47-21 in het voordeel van ZZ Leiden.

In de rust heb ik aangegeven dat iedereen geconcentreerd moet blijven. Doe je dat niet dan kunnen er blessures ontstaan en dat kunnen we niet gebruiken. Ik heb aangegeven dat we deze wedstrijd moeten gebruiken om de dingen die we niet goed doen te oefenen. Dit houdt in meer fast-breaks lopen en de juiste opties zoeken in de aanval. De boodschap was: geconcentreerd spelen en heel blijven.

Het derde en vierde kwart waren niet anders dan de eerste twee kwarten. Fast-breaks werden gelopen met als gevolg meerdere dunks van Kevin en big Mees. Man van de wedstrijd was toch wel Lucas deze middag. Hij schoot 4 heerlijke driepunters raak en werd samen met Mees Schollaardt topscorer met 18 punten. Daarnaast speelde ook Niels een sterke wedstrijd. Iedereen wist te scoren en er werd met veel plezier gespeeld. Het derde kwart werd gewonnen door ZZ Leiden met 36-12. Het vierde kwart werd ook gewonnen door ZZ Leiden met 28-10.  Er stond een monsterscore van 121-43 als eindstand op het bord.

Topscorers: Lucas 18pt Mees S 18pt Jeffrey 15pt Nezar 14pt Kevin 11pt Big Mees 11pt

Ik ben zeer tevreden als ik zie hoe we hebben gespeeld. Iedereen heeft veel minuten kunnen maken en daardoor kunnen werken aan zijn game. Iedereen was bereid om hard te werken en dat was terug te zien in het veld. Ik ben blij verast om te zien hoe iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Deze wedstrijd hebben we wat nieuwe dingen kunnen oefenen en daar ben ik tevreden over. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Zwolle op het programma. Zwolle kent een wisselvallige competitie waarin ze toch een aantal belangrijke wedstrijden hebben verloren ook al is het maar met een paar puntjes verschil. Dit jaar liggen de teams erg dicht bij elkaar waardoor het een super leuke competitie is. Iedereen kan van iedereen winnen maar ook van iedereen verliezen.
Zwolle staat momenteel op de 5e plaats en ZZ Leiden staat op de 3e plaats met 4 punten voorsprong. ZZ Leiden kan dus goede zaken doen door te winnen en de voorsprong te vergroten naar 6 punten. De eerste vier plekken geven recht op play offs. Al met al een spannende confrontatie.
Zondag om 12:00 uur spelen we in Zwolle tegen Landstede. Mocht je niets te doen hebben kom ons dan aanmoedigen, alle steun is welkom! Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie