U18-1 wint van Zwolle en pakt de laatste play-off plek

U18 logo verslagEen ijzersterk slot akkoord bezorgt Zorg en Zekerheid Leiden U18-1 de laatste play-off plek.

In een bomvol Houtkwartier wisten de mannen hetgeen te doen wat vooraf een bijna onmogelijke opgave leek. Er moest namelijk gewonnen worden van het altijd lastige Landstede. Doordat er in de uitwedstrijd werd verloren met 20 punten verschil (84-63) was het zaak om deze wedstrijd met meer dan 20 punten verschil te winnen. Winnen met meer dan 20 punten verschil betekent automatisch plaatsing voor de play-offs omdat Landstede dan Zorg en Zekerheid Leiden niet meer kan inhalen met nog maar één competitiewedstrijd voor de boeg .Dat er na het laatste fluitsignaal een stand van 78-53 op het bord stond was voor iedereen toch wel even een paar keer extra knipperen met de ogen. Het stond er echt 78-53 voor Zorg en Zekerheid Leiden dus werd definitief de laatste play-off plek veilig gesteld.

Het eerste kwart begon Zorg en Zekerheid Leiden scherp en sterk aan de wedstrijd. Via een driepunter van Troy gevolgd door een aantal fast breaks en een snoeiharde dunk stond er binnen no-time een 12-2 op het scorebord. Het werd duidelijk dat Landstede het zwaar ging krijgen deze middag. Na een time out van Zwolle ging het een stukje beter qua aanvallen bij de Zwollenaren. Tegelijk gingen de aanvallen bij Zorg en Zekerheid Leiden iets minder soepel. Hierdoor kwam Landstede langzaam weer wat dichterbij en werd het eerste kwart afgesloten met 18-13 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden. Het tweede kwart verslapte de verdediging van de thuisploeg iets. Landstede wist de basket een stuk makkelijker te vinden. Daar stond tegenover dat de aanval bij de Leidenaren bij vlagen wat slordig was. Er werden te veel ballen makkelijk weggegooid doordat er te snel werd gespeeld. Het ging uiteindelijk redelijk gelijk op in dit kwart. Het tweede kwart werd gewonnen door Landstede met 19-21 waardoor de ruststand 37-34 werd in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

In de rust heb ik aangegeven dat de rotaties beter moeten in de verdediging. Het energie niveau is goed er wordt hard gestreden en dat is mooi om te zien. We rebounden sterk en houden ons overall goed aan de afspraken. Houd dit vast in de tweede helft en we rollen Landstede op was de boodschap aan de jongens. Blijf agressief verdedigen, houd dit energie niveau vast en zorg dat je de druk op Landstede vasthoudt. Blijf bij het plan en de play-offs zijn binnen handbereik.

Het derde kwart werd de verdediging aangeschroefd zoals afgesproken. Landstede had het zwaar om tot scoren te komen. Daar stond tegenover dat Landstede steeds harder ging spelen. Tot drie keer toe werden er spelers van Zorg en Zekerheid Leiden vol in het gezicht geraakt door ellebogen van de Zwollenaren. Deze werden helaas niet geregistreerd door de beide arbiters waardoor er geen sancties tegenover stonden. In een time-out heb ik aangegeven ons niet te laten ontregelen door dit soort taferelen. Gewoon hoofd koel houden en geconcentreerd blijven spelen. Hier werd gehoor aangegeven door het team, iedereen bleef rustig en het derde kwart werd nipt gewonnen met 15-12. De stand na drie kwarten was 52-46 in het voordeel voor Zorg en Zekerheid Leiden. Het vierde kwart werd een bijzondere. Zorg en Zekerheid Leiden ging een versnelling omhoog in alle opzichten. De verdediging zat potdicht. De druk werd dusdanig opgevoerd dat Landstede er gewoon niet meer aan te pas kwam. Steals, fastbreaks en goed samenspel zorgden langzaam maar zeker voor de uitschakeling van Landstede. Waar Landstede gewoon niet meer tot scoren kon komen wisten de Leidenaren de basket wel te vinden. Het feit dat Landstede het merendeel van de wedstrijd in een zone had gestaan maakte niet uit voor de Leidenaren. De basket werd goed gevonden. Uiteindelijk werd het vierde kwart gewonnen met maar liefst 26-7 voor Zorg en Zekerheid Leiden. Eindstand 78-53, er werd dus met 25 punten verschil gewonnen.

Topscorers: Isai 16pt Tijmen 16pt Kevin 15pt (10 rebounds) Nezar 12pt (8reb) Troy 10pt

Ik ben ongelofelijk trots op de jongens. Ik had vooraf gehoopt op deze uitkomst maar dat het ook gebeurd is dat is toch wel bijzonder. Iedereen heeft keihard gewerkt aan dit prachtige resultaat. Er is goed getraind deze week en iedereen heeft zich aan de gemaakte afspraken gehouden. Ik heb vanaf het begin van het seizoen al gezegd dat wij sterk zijn als team. Wanneer wij zo blijven spelen zijn wij echt gevaarlijk. We hebben laten zien dat wij een team zijn om rekening mee te houden en dat is de verdienste van de jongens. We hebben het hele seizoen ups en downs gekend maar we zijn in elkaar blijven geloven. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een play-off plek. Volgende week hebben we de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen TBG. Uit werd er in een dubbele over-time verloren met één punt dus we hebben iets recht te zetten. Zaterdag 13 april om 15:00 uur in  Houtkwartier. Daarna gaan wij ons voorbereiden op de play-offs. Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie