MU20 verliest topper van HarlemLakers

Door het verlies tegen respectievelijk Apollo in Amsterdam en het weekend ervoor tegen BV Groningen ging de wedstrijd tegen Lakers niet meer om een play-off spot maar om de eer!

Voor het op de tweede plaats staande HarlemLakers was het een compleet ander verhaal.Voor hen was winnen een must om niet ingehaald te worden door Apollo of Donar.

Dat ze er niet gerust op waren was wel duidelijk. Waar Lakers MU20 over het algemeen acteert met 8 spelers, waren ze nu uitgerukt met de complete selectie van 12 man. Gelukkig was Leiden ook weer eens nagenoeg compleet en kon er begonnen worden aan een leuke middag.

Leiden begon sterk aan het eerste kwart en zette Lakers al snel op achterstand. Goed lopende aanvallen werden secuur afgerond en HarlemLakers moest vol gas! Wat is basketbal toch makkelijk als alles valt. Een spetterend eerste kwart werd afgerond met een 20-19 tussenstand in het voordeel van Leiden.

Het tweede kwart komt Lakers scherp uit de start blokken en neemt een voorsprong van 11  punten. De Leidse boys blijven goed bij en komen langzaam weer op stoom. In een hoog tempo rolt de ene na de andere fast-break over het arme HarlemLakers heen, afgewisseld met een aantal heerlijk uitgespeelde drietjes. Met een 15-0 run, ramt Leiden eind over de Lakers heen en tot grote ergernis van het in grote getallen meegereisd publiek uit Amsterdam gaan we aan de thee met een glanzende 46-42 voorsprong in Leids voordeel.

De scheidsrechters hebben het zwaar te verduren. Coach, spelers en meegereisd publiek uit Amsterdam zijn het niet eens met de beslissingen en gemoederen raken ernstig verhit. Gelukkig is het aan Leidse zijden een oase van rust……..hahahaha!

Aangeslagen neemt de tegenstander plaats in de kleedkamer, maar met een minimaal verschil van 4 punten en twee goed spelende teams is de wedstrijd allerminst gespeeld.

Het derde kwart blijven beide teams aan elkaar gewaagd. Leiden blijft goed spelen en neemt 7 punten afstand. Helaas steekt het seizoenspook weer zijn hoofd omhoog. Wouter Luik gaat flink door zijn enkel en is klaar, terwijl Joes Ludden eigenlijk niet meer door kan vanwege een verdraaide rug. Met nog maar zeven spelers in rotatie blijft Leiden echter moedig knokken en wordt het derde kwart afgesloten met nog steeds een licht 5 punten verschil in Leids voordeel: 65-60.

Moe, gewond maar zeker strijdlustig start de Leidse formatie aan het vierde kwart. Langzaam gaat het licht uit. In de 2e minuut van het 4e kwart neemt Lakers de leiding met 65-67 en blijft het stuivertje wisselen tot de 6e minuut in dit laatste kwart. Nadat Jonas Smits en Casper Koopman het bankje mogen opzoeken met 5 fouten lijkt de wedstrijd gespeeld met nog 5 man in rotatie en 4 minuten op de klok.

In de 6e minuut maakt Lakers een 8-0 run en zet het een 72-81 tussenstand op het scorebord.

Het gedecimeerde Leidse team recht nog éénmaal de rug en weet in de laatste 2 minuten terug te komen tot 4 punten wanneer het eindsignaal klinkt 77-81!

Klasse geknokt heren en credits voor Harlem Lakers.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Leiden op een vijfde plaats en kan het niet meer hoger of lager eindigen.

Jammer, er had dit jaar zeker meer in gezeten met een beetje meer mazzel. Te veel blessure leed op de verkeerde momenten en een zeer slechte wedstrijd uit bij Landslake Lions.

Misschien had het op momenten tactisch anders gekund/gemoeten door te opteren voor een vorm van zonedefence. Al met al is het één op één verdedigen en het maken van stops de achilleshiel van MU20 gebleken dit seizoen. We hebben veel gescoord, maar ook veel tegen gekregen.

Maar oké………..ZONE, DAAR DOEN WE BIJ DE JEUGD NIET AAN……Toch?

Verliezen kan soms óók winnen zijn!!!

Heren………we hebben genoten van jullie afgelopen seizoen. Laatste loodjes en op naar het strand!

Ferencz Szita,
Trainer/coach MU20

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie