MU20 wint probleemloos van Jumpers: 95-52

Na de pijnlijke nipte nederlaag 14 dagen geleden in Groningen was het belangrijk om orde op zaken te stellen en de vieze smaak weg te spoelen met een klinkende overwinning.

Aangezien Harlemlakers vorig weekend ook zijn meerdere moest erkennen in Donar is de strijd om één van de twee felbegeerde play-off spots weer open. Met vijf teams in de race kan ook het doelsaldo belangrijk worden en met die gedachte in het achterhoofd werd de strijd aangegaan met het als één na laatste geplaatste Jumpers.

De boodschap was goed overgekomen en de heren begonnen met een stabiele voortvarende11-1 run. Met snelle geconcentreerde aanvallen werd Jumpers op een onoverkomelijke achterstand gezet en was het zaak om de voorsprong zo goed mogelijk uit te bouwen en zodoende aan het doelsaldo te werken.

Met een uitstekende press in defence in combinatie met een scherp schietende offence liep MU20 uit naar een mooie 45-20 ruststand. Met name verdedigend een prima resultaat.

Het grootste probleem tegen chaotische tegenstanders is om zelf in de organisatie te blijven spelen. Na de rust volgde het befaamde derde kwart. Op één of andere manier hebben de mannen problemen om goed uit de rust te komen. Was het tegen Groningen al een drama, ook tegen Jumpers kwamen we in het derde kwart niet verder dan een schamele 4 punten in 8 minuten!

Gelukkig bakte Jumpers er ook helemaal niets van en bleef de schade beperkt. Onder leiding van de ex-Jumpers-spelers Amin Habibi en Roelof Schraa werd er een tandje bijgezet. De arme  Haagse ploeg werd zodoende alsnog de laatste twee minuten van het derde kwart van de sokken gespeeld. 70-31

Het vierde kwart werd zo waar nog spannend, maar uiteindelijk toch gewonnen door de Leidse formatie met 25-22, wat een eindstand van 95-52 op het bord gaf met een spetterende dunk van Wouter Luijk als slotakkoord!

Uiteindelijk een goede overwinning waarin MU20 in het laatste kwart veel te veel heeft weggegeven. Dit kan het team aan het einde van de rit nog lelijk gaan opbreken.

Over twee en een halve week wacht MBCA uit Amstelveen. De heren zullen dan toch uit een ander vaatje moeten tappen!

Maar goed……..Door deze overwinning stijgt MU20 wel weer naar een gedeelde vierde plaats met Apollo Amsterdam. Met een beter resultaat en ‘voor de zekerheid’ een beter doelsaldo. De achterstand op BV Groningen, Harlemlakers en Donar bedraagt nu nog twee punten!

“Work hard, play hard!!”

Ferencz Szitas,
Trainer/coach MU20

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie