New Heroes – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Door de twee nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden van 2019 waren de mannen er op gebrand om de eerste winst na de winterstop dit keer wel te pakken. Dat zou dan moeten gebeuren in Rosmalen, waar afgelopen zondag werd aangetreden tegen New Heroes.

Het begin van de wedstrijd bleven beide ploegen dicht bij elkaar in de buurt. Malik opende de score voor de mannen en Kyan had ook al snel zijn eerste balletje er weer in liggen. Finn was ook lekker op dreef en wist twee keer een ploeggenoot in scoringspositie te vinden. Tot 10-10 was het zogezegd een gelijk opgaande wedstrijd, maar na een score van Steijn werd het gaspedaal even goed ingedrukt. Jesse raakte twee vrije worpen en kon bovendien een sterke actie naar de basket succesvol afronden, Oualid pakte twee steals en ook Kyan mikte een vrije worp raak. Diek gaf veel energie en was daarmee zijn tegenstander te snel af, zodat ook hij een vrije worp raak kon gooien. Aan het eind van het kwart was er al een mooie voorsprong opgebouwd: 14-24.

De mannen waren lekker bezig en trokken deze lijn door in het tweede kwart. Kyan werd af en toe hardhandig aangepakt onder het bord, maar pakte desondanks toch vaak de rebound voor een aantal Bossche handen weg. Vanuit die rebound werd snel omgeschakeld en zodoende kon Loek worden gevonden voor een lay-up. Skip ontfutselde zijn tegenstander ook de bal en draafde snel naar de basket, maar werd helaas net te veel gehinderd om de bal door de ring te krijgen. Wel kreeg hij twee vrije worpen toebedeeld, waarvan hij er eentje feilloos door het netje schoot. Emir pakte ook z’n puntjes, Caspar pakte een rebound en Kyan krikte het vrije worpen percentage nog wat omhoog met twee rake schoten. Bij rust was de voorsprong bijna vergroot tot 30 punten: 21-50.

Na de pauze wordt het tempo lange tijd hoog gehouden, waardoor na een verdedigende rebound de bal al snel aan de andere kant in het netje lag. Oualid pakte nog maar weer een aantal steals en Malik volgde zijn voorbeeld. Jesse was regelmatig succesvol in de aanval en Skip deelde een prima block uit. Loek raakte een vrije worp, miste de tweede, maar pakte wel zijn eigen aanvallende rebound. Het spel verliep prima voor de mannen en na dertig minuten was de voorsprong met nog wat extra puntjes uitgebouwd tot 33-71.

Het laatste part lieten de mannen de touwtjes een klein beetje vieren. Er werd iets meer ruimte weggegeven in de verdediging en aanvallend werd er wat minder zorgvuldig omgegaan met de bal. De energie zakte ook een klein beetje weg, waardoor New Heroes wat puntjes dichterbij kwam. Desondanks bleef de voorsprong boven de dertig punten, want Kyan raakte nog een balletje hier en daar, Malik pompte nog wat punten door de basket en Diek wist nog twee vrije worpen te raken. Zo boekten de mannen met een 54-86 eindstand de eerste overwinning in 2019. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 5 Zwolle op het programma, die op zaterdag om 13:00 uur gespeeld wordt in Houtkwartier.

Scores: Malik 27, Jesse 16, Kyan 13 (10 rebounds), Emir 8, Loek 7, Diek 5, Finn 4, Oualid 2, Skip 2 en Steijn 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie