Nieuwjaarswens

3_Designed_by_Freepik_500x5002018-2019 is een bijzonder seizoen voor de vereniging, we bestaan tenslotte 60 jaar en dat is niet niks en mogen stellen dat we er als vereniging goed voorstaan.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en JEUGD hebben we gelukkig in overvloed.

Het is een waar genoegen om in de late middag of de vroege avond in de zalen rond te lopen en de vele enthousiaste kinderen, ouders en trainers bezig te zien.

De zaterdagmorgen vind ik zelf speciaal, omdat daar in de vroege uurtjes, voor het wedstrijdgeweld losbarst, onze allerkleinsten – de peanuts – trainen en een enorme hoeveelheid ouders dat volgt vanuit ons HONK of daar nog even wat werk verzet op de meegenomen laptop. We hebben tenslotte prima wifi en daar wordt  goed gebruik van gemaakt.

Houtkwartier heeft zich de afgelopen 2 1/2 jaar ontwikkeld tot ons echte thuis en het is fijn om te zien dat onze jeugd komt kijken naar andere teams en tussen de bedrijven door een balletje gooit.

’t Honk draait dagelijks dankzij een toenemende groep vrijwilligers (veel ouders), die lid zijn van de barcommissie en dankzij de prima hulp van wederom ouders en oudere leden.

Basketball is een intensieve sport als het gaat om taken rondom de wedstrijden en natuurlijk zijn er dan nog commissie en bestuurstaken.

IK KAN NIET HARD GENOEG ZEGGEN HOE DANKBAAR ONZE CLUB IS VOOR AL DIE INZET van ouders én leden.

Goed ook om te zien dat de resultaten prima zijn ook al zijn er een paar teams die we in de tweede helft van het seizoen wat lager hebben laten indelen, maar over het algemeen staan de teams hoog in hun poules.

Onze dames-afdeling is al een paar jaar bezig aan een opmars onder de bezielende leiding van de dames TC en de resultaten zijn mooi en hier en daar zelfs boven verwachting, geduld is een schone zaak, ik heb er veel vertrouwen in.

Onze heren doen op alle fronten goed mee en we kunnen stellen dat dit al jaren zo is en dat we gezamenlijk streven naar continuering hiervan en nog betere team- en individuele prestaties

Een begrijpelijk maar vervelend punt is dat wij af en toe worden geconfronteerd met teleurgestelde ouders en leden, het gaat dan vaak over het wel of niet krijgen van kansen in de wedstrijden en de makkelijkste weg is om dan een coach hier op aan te spreken.

Het bestuur heeft zeker begrip voor dit soort situaties maar niet voor de persoonlijke manier waarop coaches zijn of worden benaderd om het “onrecht” aan de kaak te stellen, dus voor ieder die dit aan gaat: Er is een TC voor de jongens (o.l.v. Jan van der Nat) en voor de meiden (o.l.v. Martien Abspoel)  en als er iets is dan staan Jan of Martien u graag te woord en zullen waar nodig initiatieven nemen om indien mogelijk een oplossing te bieden.

Voor wie het nog niet wist, BS Leiden en ZZ Leiden (zijn één vereniging en WIJj) streven topsport en breedtesport na, als een lid kiest voor topsport en daarvoor de kans krijgt binnen onze club, is er altijd een mogelijkheid dat een speler (tijdelijk) niet mee kan komen of aan de beurt komt. Dit is niet onze wens, maar kan gebeuren. Natuurlijk moet hier aandacht voor zijn en die is er. Hou hier rekening mee: In sommige situaties is het wellicht beter om in een lager team te spelen en mee te trainen met het beoogde hogere team, dan tegen dit soort teleurstellingen aan te lopen.

Naast de alom aanwezige Rollers krijgt BS Leiden vanaf 2019 ook een G-team. Wij hebben in overleg met BV Oegstgeest besloten dit team over te nemen en heten onze nieuwe leden en het bijbehorende kader van harte welkom.

Ik spreek de wens uit dat 2019 een sportief succesvol jaar zal worden, waarin iedereen die dat wil op zijn of haar eigen niveau met plezier een balletje kan gooien.

Gelukkig 2019 !

Paul Rosdorff
Vice-voorzitter  basketball

Dit bericht is geplaatst in Bestuur, Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie