O, zone? Dan schieten we die toch naar de kl#ten!

Na eeu18_proef_10309201630082426n spannende pot werd het stuivertje wisselen tussen Leiden U18-2 en Wyba U18-1, waardoor U18-2 redelijk in veilige haven is gekomen. Rick gooide de eerste punten van de wedstrijd door het netje en dat was meteen een driepunter. En juist de driepunter maakte vandaag het grote verschil. Het was de basis voor de 63-54 overwinning.

Waar Leiden U18-2 in de competitie bekend staat als het team dat niet heel makkelijk tot scoren komt, wierp Wyba vanaf de eerste tel een zone in de strijd. Niet spelen voor een mooie pot dus, maar puur voor de punten.

De wedstrijd bleef lang in balans, maar iedereen voelde dat er controle was en een positief eindresultaat is eigenlijk nooit heel erg in gevaar gekomen. Wyba had af en toe effectieve acties onder onze basket en waar het er soms leek of er een duiveltje op onze ring zat, vielen de ballen wel aan Wyba zijde. Tot halverwege het derde kwart bleef dat beeld redelijk onveranderd. Leiden speelt beter maar maakt te weinig af, Wyba speelt lelijk maar effectief. Maar dan, in het vierde kwart…

… schakelt Leiden over op een full court press waar Wyba totaal geen raad mee weet. Leiden gaat gewoon veel intenser spelen en iedereen levert een extra bak aan energie.  Het vroege storen van de aanval zorgt voor slecht  bereiken van de high post aan Wyba kant. Door de strakke verdediging, goed storen en mooi help-sides, verdwijnt het geloof bij Wyba en de ene fast break na de andere volgt elkaar op, zodat de zone geen tijd heeft klaar te gaan staan. En als de zone wel staat volgt een geduldige maar snelle balrotatie waarbij de vrije man wordt gevonden en schieten  achtereenvolgens Rick (#5!), Jona en Joey de lichten uit.

In een wedstrijd waar in totaal 11 3-tjes vallen aan onze kant (tegen 1 van Wyba) kun je met recht stellen dat de angstige zone naar de kl#ten is geschoten en de wedstrijd op ‘afstand’ is gewonnen.

Kiek Berger

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie