Oefenwedstrijd U18-1 als voorbereiding op aankomend seizoen

basketball-coachBeste lezers,

 

 

 

Hierbij wil ik graag een kort stukje schrijven over de oefenwedstrijd jongens U18-1 afgelopen zondag tegen Triple Threat in het Houtkwartier. Tevens wil ik gebruik maken van de gelegenheid om mijzelf even kort voor te stellen als de nieuwe hoofdcoach en trainer van U18-1.

 

Mijn naam is Edwin, ik ben 41 jaar en vader van 2 kinderen. Ik ben begonnen met basketbal toen ik 6 jaar jong was bij Donar in Groningen. Ik heb daar de hele jeugdopleiding doorlopen en ben uiteindelijk op 18-jarige leeftijd in de eredivisie terecht gekomen.
Uiteindelijk heb ik bijna 12 jaar lang eredivisie gespeeld bij diverse clubs Donar, Nuva Drenthe, Werkendam, en als laatst bij ZZ Leiden.
Tussendoor heb ik promotiedivisie gespeeld bij MSV Noordwijk en Barendrecht.
Al met al een hoop ervaring opgedaan al deze jaren en diverse kampioenschappen behaald.

 

 

Zoals gezegd zal ik komend seizoen de hoofdcoach en trainer zijn van de jongens U18-1.
Mijn doel, of beter gezegd ons doel, is om komend seizoen in ieder geval de finale te halen en deze te winnen. Kortom kampioen worden in de eredivisie U18-1.
Dit is een behoorlijke doelstelling en zal van iedereen maximale inzet vereisen. Dit betekent keihard trainen, hard werken voor elkaar en bereid zijn om bepaalde dingen op te offeren. Alleen dan is het kampioenschap haalbaar in mijn beleving.
Met dit doel voor ogen heb ik het team voor komend seizoen grotendeels compleet.
We hebben de maand juni gebruikt om selectietrainingen te doen om vervolgens kennis met elkaar te maken en af te sluiten met de wedstrijd van afgelopen zondag.

 

Mijn beeld na zondag is een stuk duidelijker geworden en ik ben zeer positief over het resultaat: 91-40 gewonnen. Met name de verdediging zat behoorlijk goed in elkaar. Er werd hard gewerkt met elkaar en voor elkaar en dat is precies waar ik van hou.
Aanvallend gezien zag ik veel positieve dingen, een aantal mooie fast-breaks en een paar goed gelopen aanvallen die we de afgelopen weken hebben getraind.
Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en dat was ook te zien aan de cijfers: 5 man in de dubbele cijfers! Er werd goed ge-rebound door de jongens van buiten wat erg fijn is. Uiteraard zijn er nog een hoop verbeterpunten maar daar hebben we genoeg tijd voor om aan te werken. Al met al een geslaagde oefenwedstrijd met een prettig einde.

 

Ik hoop dat we volgend jaar alle steun krijgen van ons thuispubliek want die steun zullen we hard nodig hebben tegen de sterke teams in onze competitie.
Vriendelijke groet,
Edwin Engelhart

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie