Paul Dirkse ontvangt eerste exemplaar 60 jaar BS Leiden

website-1Wethouder Paul Dirkse heeft zondag het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het jubileumboek van BS Leiden. Zoals je niet kan zijn ontgaan bestaan we dit jaar 60 jaar en de geschiedenis is door Jan van der Nat met hulp van een aantal andere schrijvers vastgelegd in een fraai boek van 120 pagina’s.

Het boek werd gepresenteerd in de rust van een jeugdwedstrijd tussen BS Leiden en Den Bosch in sporthal Houtkwartier, sinds ruim twee jaar de vaste speel- en trainingslocatie van de club. Naast de wethouder van kennis, onderwijs, sport en financiën was ook een aantal personen aanwezig, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het boek. Hetzij als sponsor, hetzij als geïnterviewde en aandrager van historisch (foto)materiaal.

Bas Schollaardt maakte een video van de presentatie. Klik HIER

Bladerend in het boek was het voor velen een feest van herinnering en voor coryfeeën uit het verleden als Kees Pleij, Leo van der Meel en André de Jong een mooie gelegenheid website-2elkaar na zo veel jaar weer eens te zien. Ook Kees van den Burg, vaste fotograaf voor Leidse dagbladen in de grote jaren van Parker was van de partij.

Het boek is vooral een historische reis van 1958 tot heden, met uiteraard veel aandacht voor het vlaggenschip, het topteam in de eredivisie. Het gaat over wedstrijden in de regen op het schoolplein van het Bonaventura tot duels nu in de Vijf Meihal en alles wat daar tussenin plaatsvond. Uiteraard ontbreken verhalen met oprichter Ton Kallenberg, echte ‘Leienaars’ als Eric-Jan Berendsen en Peter Paulides en Mitchell Plaat, de volgens velen beste guard ooit in Leiden, niet.

Het boek kost voor leden van BS Leiden 15 euro en is te koop in Het Honk.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie